• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Pakistan`da Selin Bilançosu Büyüyor: 342 Ölü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan’da devam eden muson yağmurlarından dolayı başlayan selin yol açtığı can kayıpları ve hasar giderek büyüyor. Belucistan ve Sind’i büyük çapta etkileyen selde en az 342 ölü var. Geçen sene bu aylarda Pakistan yine büyük bir sel felaketine maruz kalmıştı.

“BU SENE ULUSLARARASI YARDIMLAR YETERSİZ”

Bu sene Pakistan’daki sel afetinin geçtiğimiz seneye göre Türkiye başta olmak üzere dünya Pakistan’a büyük yardımlar yaptı ancak bu sene henüz uluslararası yardımlar yeteri kadar yapılmadı. Pakistan hükümetinin yardımları da şu andaki afete göre yeterli değil.

Konu ile ilgili, Pakistan İletişim Bakanı Firdos Aşık Avan yaptığı basın toplantısında, dünya ülkelerine yardım çağrısında bulunurken, “Pakistan bir kere daha beklenmedik muson yağmurlar yüzünden sıkıntılarla karşı karşıdadır. Pakistan’ın iki eyaleti Sind ve Belucistan`da altı milyon dönüm arazi suların altında kaldı, iki milyon dönüm arazide hazır ekinler harabeye döndü. Ayrıca, 7 milyon 100 bin kişi de evlerini terketti. Pakistan hükümeti bu beklenmedik afetle baş etmektedir ancak dost ülkeler de yardım bulunsunlar” dedi.

SALGIN HASTALIK TEHLİKESİ

Selde şimdiye kadar Sind ve Belucistan`da eyaletlerde 342 kişi hayatını kayıp ederken 633 kişi de yaralandı. Su kanallarının ve bentlerin yıkılması yüzünden bu iki eyalette durum giderek kötüleşiyor. Diğer taraftan sel bölgesinde ishal, sıtma ve diğer bulaşıcı hastalıklar hızlı bir şekilde yayılmaya başladı.

Hastalıklardan dolayı en çok etkilenenler ise çocuklar… Hastalıklardan şimdiye kadar yedi çocuk hayatını kaybederken, bu sayının yükselmesinden endişe ediliyor. Ayrıca, 1 milyon 300 bin ev de yerle bir oldu.

Diğer taraftan, Sind eyaletinin Dhadu, Badin ve diğer şehirlerde 3 haftadan beri 200’dan fazla köy ve kasabanın halen sular altında bulunduğu ve suyun tahliye edilemediği belirtiliyor. Bu bölgelerdeki yüksek yerlerde ve evlerin çatılarında mahsur kalan insanlar ise gıda bekliyor.

KARAYOLLARI BAĞLANTISI KESİLDİ

İki eyaletin birçok bölümünde halen 1 ile 1,5 metre yüksekliğinde bulunan sular sebebiyle bölgede araç bulunmuyor ve diğer bölgelerle karayolu bağlantısı da kesildi.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir