• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...

BATMAN - Aşırı sıcakların yaşandığı Batman'da çarşı piyasası durgunluğuna devam ediyor. Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla işlerinin açılacağını belirten esnaf, dört gözle piyasanın canlanmasını bekliyor.

Havaların aşırı sıcak olmasından işlerinin durgunlaştığını ifade eden çarşı esnafı M. Şerif Karataş, “Sıcaklık başladığından beri işlerimiz durdu. Yine de çok şükür. Sıcaklardan dolayı vatandaşların oruçlu olması alışveriş piyasasını durdurdu. Kimse oruçluyken bu sıcaklarda dışarı çıkmak istemiyor ve bu da haliyle işlerimizi durduruyor. Bunaltıcı sıcakların yüzünden çarşı piyasası komple durgundur. Beklentimiz Ramazan Bayramının yaklaşmasıdır.” dedi. 


Bir başka çarşı esnafı Orhan Bozkurt ise, “Aşırı sıcakların yaşanması ve halkında oruçlu olmasından dolayı kimsenin dışarı pek fazla çıkmaması işleri olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, çok acil ihtiyaçları dışında dışarı çıkıp pek fazla alışveriş yapmıyor. Vatandaşlar genellikle gıda ihtiyacını karşılamak için dışarı çıkıyor. Giyim sektörü Ramazan Bayramı’na son bir hafta kala canlanıyor. İsteğimiz vatandaşların giyim alışverişlerini son günlere bırakmasınlar. Çünkü o günlerde yığılma oluyor ve bizde vatandaşlara istedikleri gibi yardımcı olamıyoruz. Genellikle bizler akşamları iş yapıyoruz.” diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)