• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Yozlaşan Tesettür Değil; Biziz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hacer Sara Arslan / Nisanur Dergisi
 
Sevgili kardeşlerimle parmaklarımdan değil, yüreğimden dökülen duygularla hasbihal etme adına Bismillah…

Dağlara, yerlere ve göklere teklif edilen ama yüklenmekten çekinilen emaneti, insanoğlu yüklendi… Seyyid Kutub’a göre bu emanet ‘irade’ idi. Bunu biraz da “bilinç” olarak değerlendirerek bizi diğer mahlûklardan farklı kılanın bu özellik olduğundan yola çıkmak istiyorum.

‘Amenna’ ile başlamayan, ‘niçin’siz devam etmeyen ve tatminle son bulmayan her amel; geçici, samimiyetsiz ve eksiktir. Desek ki “Rızayı lillah içindir” işte o vakit misafire bir yudum su, ev temizliği, eşinin yüzüne bir tebessüm, çocuğa şefkat ve hatta Allah Resulü’nün tabiriyle yerden bir taş alıp kenara koymak dahi ibadettir. Demek niyetlere göre değerlendirilen her amelin öncesi ve nasıllığı bizim için temel prensip olmalı ki, Hak katında yerini bulsun…

“Allah güzeldir, güzeli sever.” Aklınıza gelebilecek her türlü eylemin güzel, kaliteli ve yararlı olması her zaman başarı getirir. Bunu kulluk boyutuna yansıttığımızda, yaratılış gayemizin ana hedefi olan ebedi saadete ulaşmak artık kolaylaşır.

Özellikle bayanlar birçok konuda titizdirler. Ev temizliğini ele alalım. Hafta da bir de olsa muhakkak genel bir temizlik yapılır. Bu temizliğin “kaliteli” olması için belki saatler harcanır ve yorgun düşülür. Ama evin tertemiz kokusu ve güzelliği bu yorgunluğu unutturur. Çünkü hedefe varılmıştır. Bir gün acil bir işimiz çıksa ve temizliği üstten yapsak, bütün gün onun sıkıntısını yaşarız.

Şimdi yazımızın başına tekrar dönelim ve meramımızı biraz daha açalım. Demek tüm işler iradeli ve bilinçli yapılırsa bir de güzelliği ve kalitesine önem verilirse, istenilen elde edilmiştir.
İşte bizden istenen kulluk da tüm bu nitelikleri kendinde barındırması gereken kulluktur. Eğer biri eksik ve yarımsa, emaneti yüklenen insan o zaman zalim ve cahil oluverir.

Değerli kardeşlerim! Şu acı bir gerçektir ki; ev temizliğine verdiğimiz önemi kulluğumuza vermiyoruz maalesef. Üniversite sınavlarına hazırlanırken gösterdiğimiz çaba ve titizliği, amellerimizin sevabını kazanmak için uğraş vermeye göstermiyoruz. Öyle ki; nefsimizin bize sunduğu hastalıklı hayatta sağlıklı kalma mücadelesi veriyoruz. Oysa o hayatı hastalıklardan arındırmadan bu işe koyulmak, boşa kürek çekmektir… İçi boş kürekle ahirete bir şey taşıyamayacaksan, cennet nasıl senin olsun?

Dünya ahretin tarlasıysa, ekim işinin başında irade sahibi insan varsa, en güzelini “en güzel şekilde” ekmek zorundadır. Kısacası amellerimizi Hak katına “güzel ve kaliteli” göndermekle mükellefiz.

Konumuz tesettür. Haydi, şimdi yozlaşan bizlerin eliyle, halden hale giren tesettürün içler acısı halinin sebeplerini anlamaya çalışalım!

Neden bu hale geldik? Meseleyi sadece “batının bir planı” şeklinde değerlendirmek doğru mudur? Hayır. Bu plandan ensar teslimiyetli bacılarımız niçin etkilenmedi o halde? Demek ki iş, iradeyi doğru şekilde kullanmak ve niyeti halis kılmakta bitiyor. Eğer bir genç kız...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir