• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ateşkese Rağmen Çatışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma gecesi Ukrayna`nın doğusunda ateşkes kararını ihlal eden bir gelişme oldu.
Ukrayna güvenlik güçlerinin, ayrılıkçılar tarafından ele geçirilen bir kontrol noktasını geri alması sırasında dört asker öldürüldü, beş asker yaralandı. Ayrılıkçılardan ölen, yaralanan olup olmadığı belli değil.
Doğu`daki Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk önemli kontrol noktalarından biriydi.
Hükümet güçlerine yakın kaynaklar, ayrılıkçıların aynı zamanda Slovyansk ve Artemivsk yakınlarında da saldırılar düzenlediğini anlattı.

Ayrılıkçı gruplardan bir lider ise, Rusya sınırındaki iki önemli kontrol noktasının ayrılıkçıların eline geçtiğini savundu. Kiev yönetimi bu noktaları kullanan ayrılıkçıların, Rusya`dan silah ve diğer savaş malzemeleri getirdiğini söylüyor.

Ateşkes uzatıldı
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Avrupa Birliği ile ticaret anlaşması imzaladığı cuma günü ateşkesi uzatmaya karar vermişti.
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada 27 Haziran saat 22.00’da sona eren ateşkesin, 30 Haziran Pazartesi günü saat 22.00’a kadar uzatıldığı bildirilmişti.
Ateşkes, Avrupa Birliği (AB) tarafından da destekleniyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun `barış planının` şartlarına uyup uymadığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından denetlenecek.
Ateşkeste Ukrayna’nın doğusundaki sınır kapılarının normal faaliyetlerine başlaması ve silahlı milislerin ellerindeki bütün rehinelerin serbest bırakılması gibi koşullar bulunuyor.

Ayrıca bu süre zarfında, Rusya Federasyonu’ndan ayrılıkçıların geçişlerinin durdurulması ve silahlı grupların Donetsk ile Lugansk bölgelerinden çekilmesi gerekiyor.
Koşulların ihlali durumunda güvenlik güçleri ateşkesi istediği zaman bozabilecek. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir