• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Birlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birlik bütünlüğü tekliği gücü ifade eder. Yaşadığımız zaman diliminde yerel ve küresel manada birliğe çok ihtiyaç vardır. Ümmet olarak yerel ve küresel saldırılara en güzel cevap ancak ümmet olarak bir binanın veya vücudun azaları olarak birlik içinde direnirsek verebiliriz. Bunun gerçekleşmesi de ancak karşılıklı hukuklara saygı sevgi kardeşliğin inşasıyla mümkündür.
Ziyaretler ortak hareket birlikte iş yapma becerisi ortak akıl ortak hareket konferans miting kermes spor karşılaşmaları yarışmalara katılım ile yürütülecek çalışmalar ümmetin yerel ve küresel manada birliğine katkı sağlayacaktır. Davet İslam için olmalıdır. Ortak tema gaye ümmetin birliğine ve dik duruşuna yönelik her türlü katkı sunulmalı bu konuda çalış taylar paneller yapılmalı.
 

Ümmet birliğimiz her şeyden daha elzemdir. Hep birlikte Allah’ın ipine sarılın ve ayrılığa düşmeyin. Allah’ın size olan nimetini anın. Hani siz birbirinize düşmandınız Allah gönüllerinizi birbirine yaklaştırdı da O’nun nimetiyle kardeşler oldunuz. Bir ateş çukurunun kenarında idiniz Allah sizi oradan kurtardı. Doğru yola erişmeniz için Allah size ayetlerini böyle açıklıyor. (Ali İmran 103)

 

Salih Demir / Bingöl – Yaş: 23
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir