Cizreliler sahurda yağlı ekmeyi tercih ediyor
Şırnak`ın Cizre ilçesinde Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ekmek fırınları sahura kadar çalışmaya başladı. Ramazan ayına giren Cizreliler sahurda yağlı ekmeyi tercih ediyor.
ŞIRNAK - Cizre’de sahur mesaisi yapan ekmek fırınlarında yağlı ekmeye rağbet gösteriliyor. Vatandaşlar sahura kadar açık olan fırınlardan pide, gözleme ve börek yaptırarak evlerinin yolunu tutarken, en çok yağlı ekmek rağbet görüyor.
Cizre’nin en işlek caddesinde yıllardır ekmek fırını işleten Ali Gülsüm, “Ramazana girdik. İşimiz iyi gidiyor. Pide ekmek yapıyoruz. Onun yanında yağlı, peynirli, kıymalı ve patatesli ekmeklerimiz var. Sahura kadar çalışıyoruz. Yaklaşık 37 yıldır bu işi yapıyoruz. Ramazan ayı boyunca, böyle her gece sahura kadar sıcak ekmek çıkartacağız. Ekmeklerimiz pide, yağlı ekmek, patatesli ekmek ve peynirli ekmek 1,5 lira, ama kıymalı 2 liradır. Ekmek fiyatlarımız geçen seneyle aynıdır, bu sene değişmemiş. Biz hiçbir vatandaşımızı elimizden geldikçe boş göndermiyoruz. Parası olanlar zaten alıyor. Parası olmayanlar da biz hayrımıza ekmekleri askıya asıyoruz. Muhtaç olanlar oradan kendilerine alıyorlar.” dedi.
Fırından sahur için ekmek alan vatandaş Şerif Şimşek, “Cizre’de yağlı ekmek meşhurdur. Ramazan başladı. Biz sahur için ekmeğimizi buradan alıyoruz. Buranın ekmeği hem taze, hem de susamlı olduğu için tercih ediyoruz. Ayrıca özellikle yağlı ekmeği tercih ediyoruz. Ramazan Allah’ın izni ile güzel geçecek. Çünkü Allah yardım ediyor. Her ne kadar sıcak olsa da. Fırında çalışan arkadaşlar fırının ağzında sabahtan akşama kadar ,o ateşin önünde oruç tutabiliyorsa, biz hayli rahatlıkla oruç tutabiliriz.” diye konuştu. (Abit Dündar –İLKHA)