• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
`Çözüm paketi toplumsal bütünleşmeyi güçlendirecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Çözüm sürecine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecinin ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin yeniden inşası anlamını tesis ettiğini belirten Çiftçi, çözüm sürecinin Türkiye’de yaşayan bütün etnik ve inanç gruplarını olumlu yönden etkilediğini ve TBMM Başkanlığı`na sunulan çözüm sürecine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı"yla birlikte sürecin çok daha sağlıklı ve kararlı şekilde bir şekilde yürütüleceğini söyledi.

Tasarının, terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için yürütülen çözüm sürecine ilişkin usul ve esasları düzenlediğini ifade eden Çiftçi, tasarıda etkin pişmanlığın genişletilmesi, eve dönüşün ve toplumsal entegrasyonun sağlanmasının yer aldığını ifade etti.

Çözüm süreci kapsamında yapılan çalışmaların koordinasyonu ve sekretarya hizmetlerinin Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütüleceğini belirten Fatih Çiftçi, “Türkiye’de son 12 yılda AK Parti ile birlikte, toplumun tamamını kucaklayan, temel hak ve özgürlükler alanını genişleten, vatandaşların ülkeye aidiyetlerini ve devlete güvenlerini pekiştiren `sessiz devrim` niteliğinde ileri adımlar atılmış, köklü reformlar gerçekleştirilmiştir. 6 maddelik tasarıyla birlikte çözüm sürecine ilişkin önemli adımlar atılacak, toplumsal barış daha da güçlenecek ve bu kapsamda siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda gerekli mesafeler alınacaktır.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir