• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
" Neden koskoca CHP kendinden bir aday çıkaramadı?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Partisinin Bursa İl Gençlik Kollarınca düzenlenen konferansa katıldı. Düzenlenen programda konuşan Kurtulmuş, muhalefet partilerin cumhurbaşkanlığı için seçtikleri çatı adaya ilişkin, “Neden koskoca CHP kendinden bir aday çıkaramadı?” diye sordu.

Eski Türkiye zihniyetinde halkın farklı çalışmalarla adeta soyulduğunu vurgulayan Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde tanklar sokağa inerken ellerini ovuşturanların olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, “Onlar halkın çoğunluğunun hiç bir zaman kendilerinden yana olmayacaklarını biliyorlar. Hiçbir zaman halkın oyları ile iktidar olamayacaklarını biliyorlar. Niye çatı aday arıyorlar? Tek başlarına aday çıkarırlarsa onu halka seçtiremeyeceklerini düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı’nı halk seçtiği sürece bu milletin şarkısı il türküsü ile, camisiyle geleneğiyle ilgisi olmayan adan bu ülkede Cumhurbaşkanı olamayacaktır. İşte bu yüzden Sayın İhsanoğlu’nu getirip aday yaptılar. Neden koskoca CHP, kendi içinden bir aday çıkaramadı? 1960 Darbesi sonrasında Ali Fuat Başgil’in aday bile olmasına izin vermeyen Cumhuriyet Halk Partisi bugün, ‘Vallahi Billahi bizim adayımız da muhafazakârdır, camiyle, mescitle ilgilidir’ demek zorunda kaldı. Bu mücadeleyi devletin ya da CHP’nin seçkinleri değil, bu mücadeleyi milletin kendisi kazanmıştır” açıklamasında bulundu.

“Eski Türkiye’de halk adam edilmesi gerek bir güruhtu”

Türkiye’nin inşası yönünden önemli adımlar attığını belirten Numan Kurtulmuş, değiştirilmeye çalışılan eski Türkiye’nin tepeden inme bir modernizm ve Batıcılığı halka dayatmaya çalışan elitlerin ülkesi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, “Öyle ki milletin inançları, değerleri, şarkıları, türküleri…Bunların hepsine müdahale edilmeye çalışıldı.Çünkü biz modernleşecek, Batılılaşacaktık. Bunun için kıyafetlerimiz değişmeliydi. Bir hikayeden değil gerçeklerden bahsediyorum. 28 Şubat’ta neden başörtüsü zulmü oldu? Bundan dolayı oldu. Neden yıllarca Türk Sanat Müziği dinletilmedi? Çünkü halkın Batılı değerler çerçevesinde değiştirilmesi gerekiyordu. Devlet ayrı telden millet ayrı telden çalıyordu. Devlet, millet ayrışması bir yönetim aracı olarak kullanılıyordu. Milleti yönetenler halkın arasına hiç karışmaz şehir kulüplerinde bir araya gelirlerdi. Eski Türkiye’de halk, adam edilmesi gereken bir güruhtu sadece” şeklinde konuştu.

“Hala eski Türkiye’yi isteyenler var”

Eski Türkiye’de faili meçhul cinayetlerin, siyasi idamların, parti kapatmaların, darbelerin olduğunu ve milletin ayrıştırıldığını savunan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Terör olayları, toplumsal olaylar hep o zihniyetin ürünüydü. En son Gezi Olayları’nda milleti ayrıştırmayı denediler ama çok şükür ki bunu başaramadılar. Bunların hepsi halkımızı Batılı tarzında tasarımlamak için kullanıldı. Şu anda da barış süreci ile birlikte oluşan olumlu atmosferin dağılmasını isteyen birçok eski Türkiye yanlısı var hatta 17 ve 25 Aralık ihanetine katılanların bir kısmı da bu olumlu atmosfer dağılsın diye katılmadılar mı? Bunları çok iyi bilmemiz lazım”

Oturup yeniden sınırlar çiziyorlar

Türkiye’nin inşası için durmadan çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş,  Türkiye’nin ekonomik ve siyasi anlamda daha da güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Ekonomik ve idari olarak ne kadar güçlenirsek kendimizi o kadar çok anlatma şansımız olur. Türkiye artık uzak coğrafyalarda bile ezilen halkların gözünün içine baktığı bir ülke haline gelmiştir. Şu an Irak’taki sorunlar tartışılıyor. Bölgede 12 ayrı devletin kurulacağı konuşuluyor. Bundan yüz sene önce oynanan oyunlar tekrarlanıyor. Geçmişte Osmanlı topraklarında yaşayanları sen Arapsın, sen Boşnaksın, sen Ermenisin diye ayrıştırdılar şimdi de sen Kürtsün, sen Arapsın, sen Şiisin, sen Sünnisin diye ayırıyorlar. Beyler yine oturmuşlar masanın başına Birinci Dünya Savaşı sonunda çizdikleri sınırlar yetmemiş bir kere daha yeni sınırlar koyup bölmeyi, parçalamayı akıllarına koymuşlar ve maalesef bizim coğrafyamızın insanları da bu tuzağa düşecek bir ferasetsizlik içinde. Biz İnşallah bu oyunlara gelmeyeceğiz ve bu coğrafyanın insanlarının bir arada dirlik içinde kalmasını sağlayacak gücü olacağız.” (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir