• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
" İş Güvencemize Dokundurtmayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, İş Güvencesini kaldıracak maddenin kanun tasarısından çıkarılması taleplerinin tüm yetkililere iletildiğini belirti.Hükümet, Memur-Sen'e vermiş olduğu sözü yerine getirmediği takdirde B planının devreye gireceğini belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul B planının içerisinde ise alanlara çıkmak başta olmak üzere bir çok eylem planlarının olacağını ifade etti.

"Memur-Sen, İş Güvencesi konusunda en çok mücadele etmiş, kararlı ve net bir tavır sergilemiştir" diyen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir- Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Memur-Sen, İş Güvencesinin kırmızı çizgisi olduğunu kamuoyuna deklare eden ve bu deklarasyonun arkasında duran tek konfederasyondur. Torba Kanun Tasarısına, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşme sürecinde kamu görevlilerinin iş güvencesini bütünüyle ortadan kaldıracak bir madde eklendiğinde de aynı duyarlılığı ve hassasiyetini devam ettirmiştir" dedi.

Memur-Sen'in her zaman A, B ve C planlarının olduğunu vurgulayan Tonbul, "Konfederasyonumuz, İş Güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik girişime karşı sorunu masada ve diyalog yoluyla çözmek için yoğun bir görüşme trafiği yönetmiştir. Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ak Parti Grup Başkan Vekilleri ile görüşerek maddenin geri çekilmesi konusundaki görüşlerini iletmiştir. Hafta başında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bakanlar ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında bilgi verdikten sonra, İş Güvencesini kaldıracak maddenin kanun tasarısından çıkarılmasını talep etmiştir. Bu görüşme trafiği üzerine hükümet tasarı metninden iş güvencesini ortadan kaldıracak maddenin geri çekilmesi veya yeniden düzenlenmesi sözünü vermiştir. Hükümet, Memur-Sen'e vermiş olduğu bu sözü yerine getirmediği takdirde B planımız devreye girecektir. B planının içerisinde ise alanlara çıkmak başta olmak üzere bir çok eylem planı olacaktır" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir