• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Resulullah(sav)`ın Sevgisi Cezalandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

yaptıkları yasal faaliyetlerden dolayı toplam 200 yıl ceza alan elazığ ve adıyaman’daki islami stk yönetici ve üyelerinin dua anneleri, verilen bu hukuksuz cezalara tepki göstererek “muhakkak ki zulmedenler ahirette yaptıklarının bedelini ödeyecekler” dediler

Sadullah Şahin / Elazığ Emin Nazlı / Adıyaman

Yaptıkları yasal faaliyetlerden dolayı 150 yıl ceza alan ve bir hafta önce cezaevine konulan Elazığ İhya-Der üyelerinden Yavuz Öner’in annesi Nevzat Öner, Mahmut Şahin’in annesi Nazime Şahin ve Mehmet Susatan’ın annesi Emine Susatan ile konuştuk. Oğullarının suçsuz olduğunu, İslam’ı yaşamaktan, Müslümanlara hizmet etmekten başka hiçbir amaç gütmediklerini belirten dua anneleri “Mazlumların hakkı asla zalimlerde kalmayacaktır. Yüce Allah’ın makamında elbet zalimlerle hesaplaşacağız” dediler.

ZULMEDENLER AHİRETTE YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

3 çocuk babası Yavuz Önerin 65 yaşındaki annesi Nevzat Teyze oğlunun, insanlara hizmet için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını, onlara yardım etmekten başka bir gayesinin olmadığını söyledi. Bugüne kadar onların yaptığı zulümler karşısında ıslah olmaları için dua ettiğini, bundan sonra onlara beddua edeceğini belirten Dua Annesi Nevzat Teyze, “Oğlum şimdiye kadar hiç kimseyi kırıp incitmiş değildir. Oğlum hayırsever, çevresince sevilip sayılan birisidir. Arkadaşları da tıpkı oğlum gibidirler. 3 tane çocuğunu ardında bırakıp suçsuz bir şekilde ceza verdiler. Bu zalimlik değil de nedir?  Ben bir annenin yavrumdan ayrıldım diye içim yanıyor. Umarım aynı şekilde sizin de içiniz yanar. Hala anlamış değilim biz nerede yaşıyoruz, burası Müslüman bir ülke değil mi? Neden bu zulüm bize reva görülüyor?” diye konuştu.

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/20/Resim_1316517363.jpg

 “Çocuklarımızın tek suçu Allah’a ibadet etmektir. Ölene kadar biz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz” diyen Dua Annesi Nevzat Teyze, “Sağ olduğumuz müddetçe onların arkasında duracağız. İnanıyorum ki Allah da onlarla beraberdir. Muhakkak ki zulmedenler ahirette yaptıklarının bedelini ödeyecekler. Onlar ölmeyeceklerini ve yaptıkları zulmün yanlarına kalacağını mı zannediyorlar? Mazlumların hakkı asla zalimlerde kalmayacaktır. Yarın yüce Allah’ın makamında elbet hesaplaşacağız sizinle” diyerek tepkisini dile getirdi.

 BEN ÇOCUKLARIMI HAKİMLERİN HAKİMİNE TESLİM ETTİM

Avukat Mahmut Şahin ve Celal Şahin’in Dua Annesi Nazime Teyze İki oğlunun da kimseye bir zararları olmadığını, sadece İslam davası için hizmet ettiklerini ifade ederek “Ben çocuklarıma Müslüman oldukları için bu cezayı verenleri en büyük padişaha havale ettim. Allah’u Teala bu milletin ve çocuklarımın hakkını onlardan alacaktır. Benim çocuklarım terörist değiller ve ben onları böyle de yetiştirmedim. Ben çocuklarımı doğdukları İslam fıtratı üzerine yetiştirdim.  Şu ana kadar oğullarımın bir karıncayı incittiğini görmedim, duymadım. Yaptıkları tek şeyin Allah’ın dinini anlatmak olduğunu biliyorum” dedi.

Hiç kimsenin oturduğu koltukta mutlak suretle oturamayacağını, herkesin bir gün mutlaka hakimler hakimine hesap vereceğini belirten Dua Annesi Nazime Teyze “Ben başımı yastığa koyduğumda oğullarımın hasretinden uyuyamıyorum. Bu dünyada beni çocuklarımdan ayıranlara sağ olduğum müddetçe hoş bakmayacağım. Yaptıkları bu zulmün yanlarına kalacağını zannetmesinler. Sizin verdiğiniz bu haksız hukuksuz kararlarınız bir yere kadardır. Herkes ölecek ve siz de öleceksiniz. O zaman Mahkeme-i Kübra’da yüce Allah’ın huzurunda görüşeceğiz” diyerek bu tür zulümlerin bir daha yaşanmamasını istedi. Nazime Teyze, haksız ve hukuksuz yere başka annelerin de içinin yanmaması için, bu konuda vicdan sahibi yetkililerin bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

 SUÇLARI KUTLU DOĞUM PROGRAMI DÜZENLEMEK

Oğlunun haksız bir şekilde tutuklandığını, tek suçunun dinî gerekliliklerini tam manasıyla yerine getirmek olduğunu belirten Mehmet Susatan’ın Dua Annesi Emine Teyze “Oğlumun hiç kimseye bir zararı olmuş değildir. Çevresince çok sevilen, kendisinden emin olunan birisidir. Polisler eve geldikleri vakit mahallemizin muhtarı onlara ‘Ne arıyorsunuz sofinin evinde benim evimde bir şey bulursunuz onlarda bulamazsınız’ diyerek sitem etmiştir. Anlayamıyorum kimseye hiç bir zararı dokunmayan, sadece dininin öğretilerini uygulamaya çalışan birine nasıl böyle bir cezayı reva gördüler. İddianamede gördüğünüz gibi hayırlı olan işleri yaptıklarından dolayı ceza aldılar. Neymiş suçları, Kutlu Doğum programı düzenlemek. Bu suç mudur? Bu zulüm değil de nedir? Müslüman olan bir ülkede Kutlu Doğum programına katılmaktan dolayı oğluma ceza veriliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

10 EVLADIM OLSA HEPSİNİ DE ALLAH YOLUNDA FEDA ETMEYE HAZIRIM

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Mustazaf- Der Kâhta Şube Sekreteri Mustafa Yetiş’in annesi Fatma teyze bu haksız kararı verenlere tepki göstererek “Bu cezayı verenler bilsinler ki iki evlat değil 10 evladım olsa hepsini de Allah yolunda feda etmeye hazırım. Bizi ve Mustafa’yı cezalandırdıklarını sanıyorlar, ama şunu bilsinler cezayı da mükâfatı da verecek olan hâkimlerin hâkimi Allah (c.c) tır” dedi.

BU DAVANIN SESİ DAHA GÜR ÇIKACAKTIR

İşte, Dua Annesi Fatma teyzenin dilinden Mustafa Yetiş;

“Oğlumuz Mustafa; terbiyeli, dürüst, çalışkan ve Allah dini uğrunda çalışmayı şiar edinmiş bir evlattır. Allah bize iki erkek evlat bahşetti, birisi Allah yolunda şehid oldu.  Mustafa’m da yine Allah dini uğruna cezaevine giriyor. Bu bir imtihandır. Biz bunu lütuf olarak görüyoruz, Hamdolsun Rabbimize. Biz oğlumuzun Medrese-i Yusufiye’de olduğuna inanıyoruz. Oğlumuzla iftihar ediyoruz. Onun davasına engel olmak isteyenler iyi bilsinler ki bu davanın sesi daha gür çıkacaktır. Bunu şuna dayanarak söylüyoruz; Mustafa’ya bu cezanın verilmesi insanlar arasında çok büyük tepkilere sebep oldu. Hatta bize geçmiş olsun demek için gelen bir misafirimiz, ‘Biz bu ülkede sadece kötü insanların cezalandırıldıklarını sanıyorduk. Meğerse Allah’ı seven Muhammedin aşkını kalbinde taşıyanlar cezalandırılıyor’  Bir insan bunu söylüyorsa yani Mustafa’nın cezaevinde olması insanları böyle uyandırıyorsa varsın oğlumuz 10 yıl cezaevinde yatsın. Gözü geride kalmasın. Allah’ın verdiği sabırla ayakta duruyoruz. Ona gece gündüz dua ediyoruz”

BİR DEĞİL BİN MUSTAFA BU YOLDA FEDA OLSUN

Oğlunun suçsuz olduğunu, iyilikten başka bir şey yapmadığını ifade eden Dua Annesi Fatma teyze, “Bir değil bin Mustafa bu yolda feda olsun” dedi. Anne Yetiş sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam için bir oğlumu şehit verdim, bunu da vermeye hazırım. Biz asla sahipsiz değiliz, sahibimiz Allah’tır. Benim evladım, başımızı öne eğecek bir şey yapmadı, bu sadece bir imtihandır”

ÜÇ TANE DAHA MUSTAFA YETİŞTİRECEĞİM

Eşinin Dilinden:

“Eşim Mustafa iyi ahlâklı, dürüst, çevresinde kabul görmüş, toplum tarafından sevilen, benim razı olduğum inşaallah Allah’ın da razı olduğu bir insandır. Buna bütün kalbimle inanıyorum ki ona verilen bu ceza ona yapılmış büyük bir haksızlıktır. Ama şu unutulmasın ki eşim suçsuzdur. Hiç kimseye zararı dokunmamıştır. Bu benim için büyük bir iftihardır. Ona bu cezayı verenler Mustafa’yı bizden aldıklarını sanıyorlar, ama şunu bilsinler ki üç tane daha Mustafa yetiştireceğim. Her bir evladımı babalarının gittiği o mübarek yolda yetiştireceğim.”

NE MUTLU Kİ O RESULÜ SEVDİĞİMİZDEN DOLAYI CEZALANDIRILIYORUZ

Mustafa Yetiş’in ailesine gönderdiği mektuptan birkaç cümle;

“Allah şahittir ki ceza alan dosyadaki diğer arkadaşlarla beraber kimsenin malını çalmadık, kimsenin namusuna yan gözle bakmadık ve kimseye zulmetmedik. Allah rızası için yapmamız gerekenleri yaptık. Resulullah (s.a.v)`ın Kutlu veladetini andık. O’nu anlattık, O’nun hayatını yaşamaya çalıştık. Ne mutlu ki O Resulü sevdiğimizden dolayı cezalandırılıyoruz. Ne mutlu ki yüce Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim yakıldığı için yaptığımız basın açıklamasından dolayı cezalandırıldık. Allah’ın izni ile bunlar ahirette bize şefaatçi olacaklardır”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir