• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
`Umut Tohumları` filizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Van Valiliği’nin ortaklaşa yürüttükleri Hayat Boyu Öğrenme, Leonardo Da Vinci IVT (Temel Mesleki Eğitim Almakta Olanlar ) kısa adı “Umut Tohumları” olan hareketlilik projesi kapsamında güneşe dayalı elektrik üretim tesislerinin bakımı, onarımı ve işletmeciliği konusunda mesleki eğitim sağlanması amacıyla İtalya’ya gönderilen 15’i engelli toplamda 100 Endüstri Meslek Lisesi öğrencisine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güneş Enerjisi Santralinde uygulamaya yönelik bilgi verildi. 

İtalya’da yaklaşık bir ay boyunca güneşe dayalı elektrik üretim tesislerinin kurulumu ve işletilmesi ile ilgili teorik bilgi alan Van’lı öğrencilerimiz böylelikle öğrendiklerini uygulamada görme fırsatı yakaladılar. 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güneş Enerjisi Santralin’in sorumlusu olan Doç.Dr. Naci Genç, santralin kurulumu ve işleyişi hakkında öğrencilerimize geniş bilgi verip öğrencilerin yönlendirdiği soruları cevapladı. 

Doç. Dr. Naci Genç, öğrencilerimize teorik olarak öğrendiklerini uygulayabilmeye yönelik geniş bilgi verdikten sonra ülkemizde güneşe dayalı elektrik üreten santrallerin kurulum ve çalışma şartları hakkında öğrencilerimizi aydınlatıp bu alanda proje üretmeleri gerektiği konusunda öğrencilerimizi cesaretlendirdi.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir