• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Ramazana saatler kala çarşı-pazar hareketlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’na saatler kala Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde halk Ramazan alışverişi için çarşı-pazara akın etti. Çınar esnafı da günler öncesinden Ramazan Ayı hazırlıklarını yapmış, eksikliklerini tamamlamıştı.

Esnaf  Adem Yaşar Ramazan Ayı için hazırlıklarına günlerden öncesinden başladığını belirterek “Ramazan için hazırlıklarımıza uzun zamandır başlamıştık. Havaların sıcak olmasından dolayı genelde hafif ürünler getiriyoruz. Ramazan’a saatler kala yoğunluk daha fazla arttı.“ dedi.

Cezmi Demir adlı esnaf ise “Köyden gelen vatandaşlar, Çınar halkı günler öncesinden Ramazan Ayı hazırlıklarına başlamıştı. Fakat Ramazan’a az bir vakit kala yoğunluk daha fazla arttı. Tabi bizde hem işlerimizin olmasından dolayı, hem de halkın oruç için hazırlık yapmasına seviniyoruz“ ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayının yaz ayına ve mevsim olarak sebze-meyvenin bol olduğu bir döneme geldiğini belirten Aydın Tura “Oruçlu geçirilen saatlerin uzun ve sıcak olmasından dolayı halk genelde serinletici ve hafif ürünleri tercih ediyor. Bizde bu ihtiyaca binaen bu tür ürünler getiriyoruz“ şeklinde ifadelere yer verdi.

Havaların sıcak olmasından dolayı sahur vaktinde hafif kahvaltılıkların tercih edildiğini belirten esnaf, iftar için ise serinletici ürünlerin tercih edildiğini belirtiler. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir