• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
İdil Müftülüğü Ramazan'a hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İdil ilçe müftüsü Mahmut Yıldızbaş, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek Ramazan ayında yapacakları etkinlikleri anlattı.

8 başlık altında toplanan etkinler, iftar davetleri, ziyaretler, kardeş aile uygulaması, Suriyeli mültecilere yardım, irşat hizmetleri, bayanlara yönelik çalışmalar ve kültürel faaliyetler şeklinde sıralandı.

İlçedeki fakir, mağdur, yetim, öksüz, yaşlıları ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret edeceklerini belirten Müftü Yıldızbaş, imkanlar dahilinde onların ihtiyaçlarının gidermeye çalışacaklarını söyledi.

Özellikle ihtiyaç sahibi olan aileleri tespit edip onlarla bir iftarda bir araya geleceklerini dile getiren Yıldızbaş, aynı zamanda gıda maddelerinden oluşmuş bir kumanyayı da onlara vermeyi planladıklarını ifade etti.

Müftü Yıldızbaş, talep edilmesi durumunda kamu/kuruluş, dernek, vakıf, belediye, STK ve kişiler tarafından düzenlenen iftar ve sahur programlarda Kur’an-ı Kerim okumak ve dua etmek üzere personel görevlendirebileceklerini belirtti.

Cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile varlıklı aileler arasında “Kardeş Aile” uygulaması başlatılmasını teşvik edileceklerini ifade eden Müftü Yıldızbaş, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen mültecilere de imkanlar dahilinde maddi ve manevi olarak yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

Müftü Yıldızbaş, irşat faaliyetleri kapsamında, Ramazan boyunca vakit namazlarından önce veya sonra camilerde, yetimler, sokak çocukları, mülteciler, yaşlılar, modern yalnızlar ve Ramazanın önemi hakkında vaaz ve sohbetler yapılacağını belirtti.

Kur’an kurslarında bayanlara yönelik mukabele okunacağını ve sohbetler yapılacağını da dile getiren Müftü Yıldızbaş, kültürel faaliyetler kapsamında da, Ramazan ayı içinde Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın hazırladığı Ramazan ve Oruç ile ilgili yayınların halka dağıtılacağını ifade etti.    (M.Şerif Aşkın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir