• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Yaz Kur`an Kursu Şenliği bayram havasında geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Yaz Kuran Kursları Şenliği Erikçe ormanında 2 bin 500 çocuğun katılımıyla gerçekleşti.

 İl Müftüsü Ahmet Çelik, Müftü Yardımcıları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililerin katıldığı şenlik Kuran Kursu öğrencilerinin Kuran tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Müftü Çelik, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Yaz Kuran Kurslarını ve çocukları önemsiyoruz. Çocuklara yönelik etkinliklerimiz bu yıl ile sınırlı kalmayıp, bu yıl ilki gerçekleşen şenliğimiz her sene yapılacaktır.”şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çocuklara seslendi. Geleceğin teminatı ve en değerli hazinemiz sizlersiniz diyen Şahin, çocuklara hediyeler dağıttı.

İl Müftüsü Çelik’in Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Kuran-ı Kerim hediye etmesinin ardından sahne gösterileri başladı. Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca oyunlarının sahne aldığı gösteriler, çocuklar arasında çok büyük ilgi gördü.

Program, Hoşgör Kuran Kursu ilahi korosunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Çocuklara hediyelerinin verilmesinin ardından şenlik sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir