• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Uhuvvet-Der`den Ramazan öncesi 90 aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Umut Kervanı Platformu üyesi Uhuvvet-Der, Ramazan öncesi aralarından Suriyelilerinde bulunduğu 90 aileye gıda ve çeşitli yardımlar dağıttı.

Yardım çalışmaları hakkında kısa bir açıklama yapan dernek başkanı Abdurrahman Güneş, “Uhuvvet-Der olarak, varlıklı kardeşlerimizi fakir, muhtaç, dul, yetim ve kimsesizler için yardım yapmaya teşvik ederek Allah`ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Yürüttüğümüz bu çalışmalar çerçevesinde Ramazan’a girmeden ilçemizde bulunan 18’i Suriyeli olmak üzere toplam 90 aileye temel gıda maddeleri ve bir kısmına da halı ve ev eşyası olmak üzere yardımlarımızı hazırlayıp dağıttık. Fakir ve muhtaç ailelerin dualarını aldık. İnşallah çalışmalarımız devam edecek. Daha ulaşmamız gereken birçok aile var.”şeklinde konuştu.

İlçede tespit ettikleri yüzlerce yardıma muhtaç ailenin bulunduğunu belirterek hayırseverleri derneklerine destek olmaya davet eden Güneş, “Allah’u Teala bizlere bu konuda maddi ve manevi katkıda bulunan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Varlıklı hayırsever kardeşlerimize de seslenerek diyoruz ki; bu insanlar kardeşlerimizdirler. Gerek yerli olsun gerekse Suriyeli kardeşlerimiz olsun hayırseverlerimizin yardımlarını beklemekteler. Şimdi yardım zamanı. Onları kendi halleriyle baş başa bırakmayalım.”ifadelerini kullandı.

Ramazan-ı Şerif`in ümmeti Muhammed`e hayırlar getirmesini de niyaz eden Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: “inşallah biz bu yardım çalışmalarımızı Ramazan boyunca sürdüreceğiz. Derneğimiz aracılığıyla fakir ve muhtaçlara yardım etmek isteyen hayırseverler bize ulaşabilirler.”dedi. (Ömer Elmaoğlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir