• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Rum Yönetimi Türkiye`yi Şikayet Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rum basın haberlerine göre, BM Genel Kurul çalışmaları için New York`ta bulunan Hristofyas, dün gece, Ban`la görüştü. Hristofyas, yaklaşık 20 dakika süren görüşmede, Türkiye`nin, Doğu Akdeniz`deki sondajlara ilişkin uyarılarını şikayet etti.

Hristofyas, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ``Genel Sekreter`in kendisine; bu konularıTürkiyeBaşbakanı RecepTayyip Erdoğanile konuşacağı sözü verdiğini`` belirtti.

İSTİKRARA TEHDİT
Bu arada, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,, Rum yönetiminin bütün uyarılara rağmendoğalgazsondaj çalışmalarına başlayarak, bir yerde müzakereleri de gözden çıkardığını belirterek, ``Bellidir ki GüneyKıbrısyönetimi her türlü sonucu göze almıştır artık`` dedi.

Atun, Bayrak Televizyonu`nda (BRT) sabah yayımlanan canlı programda yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum yönetiminin, Türkiye ve KKTC`nin tüm uyarılarına rağmen petrol ve doğalgaz aramalarını somutlaştırmaya çalıştığını ifade ederek, bu süreci, ``sonu ne olacak`` diye izlemeyeceklerini, kendi haklarını hukuk kuralları içinde müdafaa ederek koruyacaklarını söyledi.

Burada Rum yönetiminin bazı niyetleri olduğunu; doğal kaynaklara ulaşmaktan ziyade, bazı siyasi avantajlar sağlamak peşinde olduğuna işaret eden Atun, Rum yönetimin, bölgede bulunacak olası petrol ve doğalgaz potansiyeline bölge ülkelerini ortak ederek, ticari menfaat sağlamak ve bu ticari menfaat üzerinden Kıbrıs sorununda kendi lehlerine taraf haline getirmeyi de hedeflediğini kaydetti. Atun, ``Hem bölgemizdeki hem de Ortadoğu`daki istikrar için son derece önemli tehdittir bu hareketler`` diye konuştu.

Rumların eyleminin, devam eden Kıbrıs müzakerelerine de ``gölge düşüreceğini`` kaydeden Atun, ``Belliki Güney Kıbrıs yönetimi bunu göze almıştır`` dedi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir