• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
`Yasalar ve Kararlar Kapsayıcı Olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin Nusaybin ilçesinde ikamet eden Ömer Aktaş, Adnan ve Kaan adından iki ağabeyinin İslami davadan dolayı 20 yıldır cezaevinde bulunduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda verdiği yeniden yargılama kararını değerlendiren Aktaş, “Eğer bir yasa çıkartılacaksa veya bir karar verilecekse her kesi ve her kesimi kapsamalı, sadece bir gruba yönelik çıkartılan yasa adaletten uzaktır.” dedi.

1995 yılında ağabeyleri Adnan ve Kaan Aktaş’ın düzenlenen bir baskın sonucu Mardin’in Nusaybin ilesinde bir camide gözaltına alındıklarını söyleyen Ömer Aktaş, yaklaşık 30 gün boyunca gözaltına tutulduklarını ve çok ağır işkencelerden geçirildiklerini söyledi.

Mahkemelerinin 10 yıl sürdüğünü ve 11. Yılda müebbet hapis cezasına çarptırıldıklarını anlatan Ömer Aktaş, ağabeylerinin sırf dindar olduğunu için yaklaşık 20 yıldır cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Kendilerini dindar olarak ifade eden AK Parti hükümetinin geçmişte bir şekilde mağdur edilmiş tüm kişilere yönelik yeni yasaların çıkardığını belirten Aktaş, nitekim Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının bir bir tahliye edildiğini söyledi.

Aktaş sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet sanki ‘Her kese adalet ancak dindarlar hariç’ diyor. 90 yıllarda dine ve inanca karşı kirli bir savaş yürütüldü ve dindar ailelerin tümü büyük zarar gördü. Ancak hükümet bunu görmüyor veya görmek istemiyor. Sırf camide Kur’an dersi verdikleri için 20 yıldır insanlar cezaevinde tutuluyor. Eğer bir yasa çıkartılacaksa her kese için çıkartılmalı. Sadece bir gruba yönelik çıkartılan yasa adaletten yoksundur. Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku olur. Bu adaletsizliğin giderilmesi için çıkartılan yasalar kapsayıcı olmalı. Son çıkan yasaya bakıldığında söz konusu yasanın sadece ergenekoncu ve balyozcular için çıkartıldığını görüyor. Buda bizi gerçekten üzüyor. Hükümet, burada çifte standart yapmıştır. Bu zulmün diğer bir boyutu da ağabeyimin ve diğer İslami davadan cezaevinde olanların batıdaki cezaevlerine sürgün edilmeleridir. Biz şuan Mardin’de ikamet ediyoruz, ancak ağabeylerim şuan Ordu Cezaevi’nde tutuluyor. Buda ayrı bir skandal. Kendilerine verilen ceza yetmezmiş gibi bir bize yani ailelere de bir ceza veriyorlar. Yaşlı annelerimiz var, yaşlı babalarımız var. Yaşlılıktan dolayı çocuklarını göremeyen aileler var. Bizler tutuklu aileleri olarak; İslami davadan tutuklu bulunan ve mahkemelerin mağdur ettiği insanların da yeniden yargılanmalarını istiyoruz.”  

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir