• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
`Ramazan bereketi yeryüzüne yayılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İHH İl Sorumlusu Muhittin Gili tarafından yapılan açıklamada, İnsani Yardım Vakfı`nın (İHH) bu yıl da hayırseverlerin Ramazan fitre ve zekâtlarını dünyanın dört bir yanında savaş, işgal ve doğal afet bölgelerinde yaşayan mağdurlara ulaştıracağını söyledi.

Yaptığı açıklamada, İHH’nın Ramazan ayının gelmesiyle ile birlikte çalışmalarına hız verdiğini söyleyen Gili, “Bu yıl `Ramazan Bereketi Yeryüzüne Yayılsın` sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, Ramazan ayı içerisinde Venezuela`dan Doğu Türkistan`a, Orta Afrika Cumhuriyeti`nden Vietnam`a kadar 91 ülke ve bölgede çalışmalar gerçekleştirecek. İHH ekipleri ayrıca savaş, doğal afet ve yoksullukla mücadele eden bölgeler için ise özel çalışmalar yapacak” dedi.

Ramazan ayı içerisinde uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekiplerinin ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalarak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacağını ifade eden Gili, “Binlerce kilometre ötedeki kardeşine yardımda bulunarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek isteyen İHH bağışçıları ise sadaka, fitre ve zekâtlarını İHH aracılığıyla diledikleri bölgeye ulaştırabilmenin huzurunu yaşayabilecek. Zekâtlarınızı, fıtır sadakalarınızı, kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz. ‘Bu çorbada bizim de tuzumuz olsun’ derseniz Ramazan boyunca İHH`ya müracaat edebilirsiniz.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir