• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
Hamas: Uzlaşı Hükümeti Bölünmüşlük Halini Kökleştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi`ndeki memurların maaşları konusuna yaklaşımını eleştirerek, hükümetin bölünmüşlük halinin kökleştirdiğini ve şu ana kadar uzlaşının gerekleriyle ilgili hiçbir adım atmadığını söyledi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (26 Haziran Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Hamas Hareketi`nin uzlaşı hükümetinin memur maaşları krizine yaklaşımından ve Katar`ın Filistin Yönetimi bütçesine mali yardımda bulunma sözüne rağmen Gazze`deki memurların maaşlarının ödenmemesinden duyduğu rahatsızlık dile getirildi.

Rami El-Hamedallah hükümetinin Gazze Şeridi`ndeki memurların birikmiş maaş borçlarının hükümet bütçesi dışında çözülmesinde ısrar etmesinin krizin siyasi olduğunu gösterdiğini ifade eden Ebu Zuhri, uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi`ndeki memurlara karşı ayrımcılık yaptığını ve hükümetin uygulamalarının Ramallah`taki bir önceki hükümetin devamı niteliğinde olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Bu arada, Gazze Şeridi`ndeki bakanlıklarda ve resmi kurumlarda memurlar maaşların ödenmemesini protesto ederek bugün grev yaptı ve işe gitmedi. 

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir