• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
Gıda fiyatlarında değişiklik olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Ramazan ayında en çok tüketilen ürünlerden olan gıda ürünleri sıcaklardan dolayı fazla tüketilmeyeceğe benziyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Gıda Toptancı Dernek Başkanı Salih Karaca, Ramazanın yaz aylarına denk gelmesinden dolayı gıda fiyatlarında bir değişme olmayacağını belirtti.

Karaca “Genelde ramazan ayında tüketilen ürünlerin çeşidini mevsim belirler. Mesela kış ayları olduğu zaman genelde fasulye, nohut, mercimek daha çok tüketim olur. Yaz ayı olması münasebeti ile meşrubat grubu kola, su, meyve suyu, limonata gibi yine mevsime endeksli olarak her gıdanın kendine göre tüketimi sağlanıyor.” diye konuştu.

Fiyatlarda herhangi bir artışın olmayacağını ifade eden Karaca, “Şimdi yaz ayında herkes fasulye, nohut, pirinç gibi gıda ürünlerinde fazla tüketim olmaz ondan dolayı bu gıdaların fiyatlarında bir değişiklik olmaz. Ama dediğim gibi bunlarda herhangi bir fiyat artışımız yok. Bundan dolayı halkımız rahatlıkla istediği ürünleri yeni mahsulleri ile birlikte alabilir.” diye konuştu.

Bakanlıktan fiyatlarla ilgili kendilerine bilgi geldiğini belirten Karaca, “Ramazan ayı geldiği için herhangi bir tekelleşmeye izin verilmeyecek. Gerçekten bu sene bakanlık da bu konuda çok hassas davranıyor. Gıda bakımında özellikle fiyat konusunda kesinlikle artışların yapılmamasını gerektirdiğini bize bildirdiler.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir