• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
`Bölgemizde ciddi anlamda esrar kullanımı var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Son yıllarda bölgemizde esrar kullanımının arttığına dikkat çeken Dicle Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Abdullah Atlı, uyuşturucu madde ve esrar kullanımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin batısında eroin ve morfin kullanımının, Güneydoğu’da ise esrar kullanımının fazla olduğunu belirten Atlı, bölgemizde kullanımı artan esrar maddesinin sigarayla aynı konumda görülemeyeceğini söyledi. Atlı, “Bazı aileler esrarla sigarayı aynı konuma koyuyorlar. Ama bu, böyle değildir. Esrarın bağımlılık yapmadığı ile ilgili fikir belirten aileler var. Bu kesinlikle yanlıştır. Esrar ciddi anlamda bağımlılık yapar. İnsan vücudunda kalış süresi en yüksek maddelerden biridir. Esrar bağımlılığı birçok yönden insana zarar verir” şeklinde konuştu.

“Sigara esrar kullanımını, esrar da eroin kullanım riskini artırıyor”

Esrar kullanımının uzun vadede eroin kullanma riskini artırdığına dikkat çeken Atlı, “Sigara esrarın yolunu, esrar eroinin yolunu, eroin de kokainin yolunu açar. Bunların sonucu ise ölüm olur. Uyuşturucu maddeler kullanımına göre etkinliğini artırır.” ifadelerini kullandı.  

“Uyuşturucu ile mücadelede yeni politikalara ihtiyaç var”

Ülke çapında uyuşturucu ile mücadelede etkili politikalara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Atlı, mevcut politikaların da sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Uyuşturucu ve esrar kullanan kişilerin özelliklerini anlatan Atlı, “İki tür kişi uyuşturucu kullanır. Alkol, esrar ve uyuşturucu maddeleri zevk verici etkinliklere girmek için kullananlar ve mevcut sıkıntılarını azaltmak için kullananlar vardır. Sıkıntılarını gidermek için kullanan kişilerin uyuşturucu kullanma bir yana uyuşturucu alanına bile girmemeleri lazım.” diyerek, uyuşturucu maddeleriyle mücadele için herkesin seferber olması gerektiğini kaydetti. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir