• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
On Binler Susa`nın Mazlum Şehitlerini Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK`nin 26 Haziran 1992 yılında Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyü Camisine düzenlediği saldırıda katledilen 10 Müslüman, on birlerce kişi tarafından rahmetle anıldı. 

Şehit edilenlerin yakınları tarafından kurulan Susa Der`in organize ettiği `Susa Şehitleri Anma Programı` Susa köyü Şehitler Mezarlığının hemen yanı başındaki açık alanda  düzenlendi.

Program öncesi şehitlerin kabirlerini ziyaret eden Müslümanların, Yasin-i Şerif ve Fatiha okuduğu görüldü.  10 Müslümanın şehit edildikleri köyün camisinde, nasıl şehid edildikleri anlatıldıktan sonra, camiden çıkan Müslümanlar, tekbirlerle  etkinlik alanına akın etti.

Anma programı, İkindi namazının etkinlik alanında kılınmasının  ardından, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra  şehitlerin hayatından kısa kesitler anlatıldı. 

Özlem Ajans sanatçıları şehitler üzerine bestelenen ezgileri seslendirdikleri sırada katılımcılar ve şehitlerin yakınlarının duygulanarak  gözyaşları döktüğü görüldü. 

"Şehit sadece Allah yolunda canlarını verenlere denilir."

Programda ilk olarak Molla Osman Tayfur Hoca yaptığı konuşmada,  “Biz şunu iyi bilmemiz gerekir ki, dünyanın ilk gününden son güne kadar, hak ve batıl bir biri ile mücadele edecektir. Bu mücadele sürecinde, Hak yolunda olanların  şahitleri ve hakkaniyetin şahitleri olması gerekir. çünkü bu mücadele sürecinde verilen şahitler kıyamet gününde şahitlik yapacak olan İslam şehitleridir. Bu mübarek İslam dini uğrunda kanları dökülen bu Müslümanlar, Allahın kudretine, İslam`ın hakkaniyetine ve tağutların karşısında yapılan mücadelenin birer şahidi oldular. Hak ve batıl ile mücadelesinde şehadetsiz olmaz.” sözlerine yer verdi.  

Şehadetin  çok büyük bir mertebe olduğuna dikkat çeken Tayfur Hoca, “İnançsız ve İslam’a düşman olanlar  da kendi ölülerine şehit diyorlar. Şunu iyi bilmeleri lazım ki, şehit sadece Allah yolunda canlarını verenlere denilir.” dedi.

Molla Osman Tayfur Hoca`nın konuşmasının ardından, Susa şehitleri üzerine ezgiler seslendirildi. 

Coşkulu geçen etkinlik, Molla Kerbela Şanlı`nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir