• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Merhum Mehmet Emin Er Hoca Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Son devrin İslâm âlimlerinden Merhum Mehmet Emim Er Hoca ölümünün 1. yıldönümünde Mehmet Nuri Paşa Camiinde düzenlenen programla anıldı. Anma programı İkindi namazına müteakip Hafız Mehmet Bilir Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep il Müftüsü Ahmet Çelik, Şehitkâmil ve Şahinbey Müftülerinin yanı sıra çevre illerden katılan birçok Âlim ve Seyda katıldı.

Açılış konuşmasını merhum Mehmet Emim Er Hoca’nın oğlu M. Fadlallah Er yaptı. Er konuşmasında, “Ben şunu gördüm ki, insanlar yaşlandıkça ölümden daha çok korkuyorlar.  Zenginleştikçe parayı daha çok seviyorlar. Yani tersi olması gerekirken, maalesef halimiz bundan ibaret.”dedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, “İçinde yaşadığımız topraklar nice Âlimler yetiştirdi. Bu günde 1 yıl önce ebedi âleme intikal eden Merhum Mehmet Emin Er Hoca’mızın vefatının yıl dönümü münasebetiyle bir araya geldik. Allah’a hamd olsun ki, ben ahrete büyük bir aşk ile, ahrete iştiyak eden bir âlim gördüm. Düğüne gider gibi sabırsızlıkla, hatta zaman zaman ‘Ölümü ve ahreti çok özledim’ diyen bir zat gördüm. İslam medeniyeti ilim medeniyetidir. İlmi ilgiyi ifade eden 3 tane ifade vardır. Bu üç ifade ilim, hikmet ve marifettir. İlmin sahibine alim diyoruz. Hikmetin sahibine hakîm diyoruz. Marifetin sahibine ârif diyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Görmez konuşmasının ardından, Merhum Hoca’nın ibretlik hayat hikâyesini anlattı.

Merhum Mehmet Emin Er Hoca için okunan hatimlerin duasının ardından program sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir