• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Başörtüsüyle laiklik değil, birilerinin saltanatı elden gidiyordu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) ‘2014 Ekonomi Raporu’ adlı toplantısına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kamuda başörtüsü takan bayanlara karşı yapılan ‘laiklik elden gidiyor!’ söylemine ilişkin başörtüsüyle laikliğin değil birilerinin saltanatının elden gittiğine dikkat çekti.

Geçmişte devletin vatandaşının her şeyinden korkan bir devlet olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Başörtülünün başörtüsünden korkuyordu. Ana dilinde konuşanın ana dilinden korkuyordu. Kimisinin mezhebinden, renginden, etnik kimliğinden, kullandığı yer isminden, çocuklarına koyduğu isimlerinden, dinlediği şarkılardan korkuyordu. Şimdi çok şükür bunların hepsi geride kalmıştır. 28 Şubat'ı söylüyorum, Merve Kavakçı'yı söylüyorum. Seçilmiş bir milletvekili 'dışarı, dışarı' tempoları içinde TBMM'den dışarı atıldı. Çünkü eski Türkiye'nin anlayışında eğer birisi kamuda başörtüsü takarsa laiklik elden giderdi ama artık gördük ki bugün parlamentoda 5 tane başörtülü milletvekilimiz var. Kıyamet kopmuyor, laiklik falan da elden gitmiyor! Son 30 Mart seçimlerinde 7 tane başörtülü belediye başkanı seçildi. Bunlardan 3 tanesi bizim partimizden 4 tanesi başka partilerden seçildi. Kıyamet falan kopmadı, laiklik falan elden gitmedi. Aslında laiklik falan elden gidiyor tartışmalarıyla elden giden eski Türkiye'nin beylerinin saltanatıydı. O saltanatın elden gitmesini istemiyorlardı.”

“Ceberrüt Devlet inancı sona erdi”

Türkiye’deki çözüm sürecini zihniyet değişimine bağlayan Kurtulmuş, eski Türkiye’nin ceberrüt devlet anlayışı üzerinden hareket ettiğini vurguladı. Kurtulmuş, “Eski Türkiye'de devlet halkına karşı güvensizlik hisleri içinde hareket ediyordu. Halkının her türlü farklılığından korkuyor, halkının her türlü farklı kesimini 'devlet düşmanı' olarak telakki ediyordu. Eski Türkiye'de devletle millet uyuşmazlığı aslında resmi ideolojinin sürdürülmesi için bir yöntem olarak kullanılıyordu. Şimdi çok şükür bunlar geride kaldı.” diye konuştu.

“Kerim Devlet Dönüşümü”

Türkiye’nin çok önemli süreçlerden geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, yaşanan zihniyet değişimini de ‘kerim devlet dönüşümü’ şeklinde yorumladı. 
Kurtulmuş, “Yani yokuşun en üst noktasındayız. Karadenizliler bilir yokuşun üst taraflarında yolların zirve tarafları en tehlikeli yerlerdir. Şimdi Türkiye tam zirve noktasındadır. Türkiye'yi bu zirve noktasında yolundan çıkarmak isteyenler olacak. Türkiye'yi bu zirve noktasında gerçekten yoluna büyük engeller çıkarmak isteyenler olacak ama gerçekten bu milletin büyük bir feraseti var. Bu millet bu feraseti ile yoluna devam edecek, bu zirveyi aştıktan sonra da Allah'ın izniyle gerisi inşallah güllük gülistanlık olacaktır” diye konuştu.

Kurtulmuş, ekonomik ve siyasal alanda eski Türkiye’nin kodlarını değiştirecek yeni reformlar yapıldığını belirterek, Türkiye’nin darbelere karşı az riskli bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

Kurtulmuş, “Ekonomide Türkiye'nin makro dengeleri sağlandı, çok kuvvetli bir risk testi yapılmıştır ve Türkiye çok kuvvetli darbelere karşı bile gerçekten riski az olan bir ekonomi olduğunu ortaya koymuştur. Bu fevkalade önemli bir gelişmeydi. Türkiye makro dengelerini sağladı. Aynı zamanda Türkiye'de çok ciddi şekilde eski Türkiye'nin o kodlarını değiştirecek önemli işler yapıldı. Bunlar büyük değişimlerdir ama bana '12 yılda en çok ne değişti?' derseniz? 'Bu başarının arkasındaki en temel faktörlerden birisi nedir?'  derseniz hiç kuşkusuz birinci sıraya bütün bu söylediklerim üzerine zihniyet değişimini koyarım. Çünkü bir ülkede en zor şey zihniyeti değiştirmektir. Devletin zihniyetini değiştirmektir. Onu kastediyorum.” ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir