• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Mahkûmlara sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile Kalkınma Bakanlığı hibe programı tarafından finanse edilen  “Diyarbakır Taşları Tarihe Can Veriyor” projesi kapsamında 40 gence sertifika verildi.

Diyarbakır yarı açık cezaevinde verilen 6 aylık kurs sonunda 30 mahkûm sertifika almaya hak kazandı.

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen sertifika törenine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin, Savcılar, proje koordinatörleri ve mahkûmlar katıldı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, törende yaptığı konuşmada, projede emeği olan tüm kurumlara teşekkürlerini sunduğunu belirterek, yürütülen çeşitli projelerin işleyiş süreçlerinden bilgiler verdi. “Diyarbakır taşları tarihe can veriyor” projesinin nasıl yürürlüğe girdiğini paylaşan Saraç, bu projenin, iyi niyet ve gayretle bir noktada buluşulabileceğinin örneği olduğunu söyledi.

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin ise yaptığı konuşmada 200’e yakın hükümlüyü istihdam ettiklerini, aşçılık, kuaförlük, taş ustacılığı gibi birçok alanda mesleki eğitim verdiklerini söyledi.

Taşların işlenişi hakkında bilgi alan Rektör Saraç ve beraberindekiler, daha sonra mahkûmlarla beraber hatıra fotoğrafı çekti. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir