• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...
SON DAKİKA
Mazıdağı Eğitim-Der'den 'gençlik haftası' programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Mazıdağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneği (Eğitim-Der) Gençlik Kolları tarafından dernek binasında bayanlara yönelik olarak ‘gençlik haftası’ programı düzenlendi.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda Sümeyye Ürük bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Müslüman gençliğe vurgu yapan Sümeyye Ürük “Mahşer anında Allah’ın gölgesi altında gölgelenecek olan 7 sınıftan bir sınıf ta Rabbine kulluk ederek büyüyen gençlerdir. Bu gençler ibadetlerinde halis, kirli duygulardan arınıp iffetlerini koruyabiliyorlarsa arşın gölgesinde gölgeleneceklerdir” dedi.

Bir genç için tövbenin önemine dikkat çeken Ürük, “Allah’ın muhabbet sıralamasında tövbekâr gençler ikinci sıradadır. Ayrıca şeytanın nefret listesinde de ikinci sırada tövbekâr gençler bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ayetlerden örnekler veren Ürük, “Kabirde Münker ve Nekir tarafından sorulacak en büyük sorulardan biri de ‘gençliğini nerede harcadın?’ sorusudur. Müslüman gençler bunu yabana atmamalıdırlar. Yeryüzünde Allah’ı tanımayan tek bir insan kalmayıncaya kadar tüm gücünü sarf etmelidir” şeklinde konuştu.

Bilgi yarışması ile devam eden programda ilahi ve ezgilerin seslendirilmesinin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Abdusselam Önen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir