• DOLAR 32.582
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2431.302
  • ...
"İftarlarda israf ve gösterişten uzak durulmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  27 Haziran Cuma akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 28 Haziran Cumartesi günü ilk orucumuzu tutacağız.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, mesajında iftarlarda israf ve gösterişten uzak durulmasını tembihleyerek, fakir ve yardıma muhtaç kardeşlerimizle daha fazla destek olunması gerektiğini belirtti.

Coşkun, “Yüce Rabbimizin emir ve takdiriyle, geçmekle görevli olan zaman, bizleri yeni bir Ramazan ayının rahmet ve mağfiret iklimine ulaştırdı. Allah’ın izniyle 27 Haziran Cuma akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 28 Haziran Cumartesi günü ilk orucumuzu tutacağız. Bu vesileyle, af ve merhamete susayan gönüllerimiz başta olmak üzere, aile ocaklarımızın, güzel kentimiz Mardin’in ülkemizin ve tüm İslam âleminin, Ramazanın bereketiyle ihya olmasını yüce Mevla’mızdan niyaz ediyorum.” dedi.

Coşkun, Ramazan ayının kulluk bilincimizi yenilemek, maddi-manevi, ahlâkî ve toplumsal değerleri yeniden tazelemek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Coşkun, “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da, çevremizde öksüz ve yetimlerin başını okşamaya, kimsesizlerin derdine derman olmaya, şehrimizde misafir ettiğimiz Suriyeli mülteci kardeşlerimize, Ramazan’ın bereketini ve Bayramın sevincini hep birlikte yaşatmalıyız.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir