• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gelişigüzel hafriyat dökenlere para cezası kesilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Özel İdaresi, hafriyat alanı ilanı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, hafriyat döküm sahası dışındaki yerlere hafriyat dökenlere idari para cezasının uygulanacağı belirtildi.

İl Özel İdaresi’nce yapılan açıklamada, “İlimiz Merkez İkiztepe ile Yediyol Köylerinde bulunan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 1.127.000 M²’lik Batman Çayı kenarındaki taşınmaz, İdaremizce Milli Emlak Müdürlüğünden kiralanarak, 18 Mart tarih ve 25406 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinin Mülki Amirlerin Görev ve Yetkileri Başlıklı 7.maddesi kapsamında İl Özel İdaresi tarafından “Hafriyat Döküm Sahası” olarak ilan edilmiştir.” denildi.

Hafriyat döküm sahası dışındaki yerlere gelişigüzel hafriyat dökenlere ceza uygulanacağının vurgulandığı açıklamada, “İlimizin en büyük sorunlarından hafriyat atıklarının etrafa gelişigüzel bırakılarak oluşan çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için İl Özel İdaremiz tarafından Batman çayı kenarında “Hafriyat Döküm Sahası” oluşturulmuştur. Hafriyat Döküm Sahası, İlimizin muhtelif noktalarında üzerinde “Hafriyat Alanına Gider” yazılı yön levhaları ile belirlenmiştir. Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine aykırı hareket edenlere idari ceza uygulanacağının bilinmesi hususunda tüm şahıs, şirket ile kamu kurum ve kuruluşlarına ilanen duyurulur.” ifadelerine yer verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir