• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...

ŞANLIURFA- Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde sebze-meyve fiyatları halkı kara kara düşündürüyor. Ramazan ayında fiyatların yükselmesine alışan halk, bu yıl da fiyatların yükselmesinden korkuyor. Ramazan ayı boyunca sebze fiyatlarının ucuzlayacağını belirten Sebze-Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Faruk Akbaş, meyve fiyatlarında ise artış olabileceğini söyledi.

Sebze fiyatı ucuzlayacak

Ramazan ayının hasat mevsimine denk gelmesinden dolayı sebze fiyatlarının ucuz olmasını beklediklerini belirten Akbaş, “Sebze- meyve fiyatlarında yaklaşık 3 aydır rutin bir şekilde devam etmektedir.3 ay öncede yapmış olduğumuz açıklamalarda bu yıl itibari ile sebze fiyatlarında herhangi, bir yükseliş beklemediğimizi haset mevsimine denk gelmesini tarla ürünlerin piyasaya çıkmış olmasından maliyetlerin düşük olması ve rekoltenin de beklediğimiz oranlarda olmasından dolayı sebze fiyatlarında rutin bir şekilde devam edeceğini belirtmiştik. Tahminlerimizde yanılmadık sebze fiyatları yaklaşık 3 aydır aynı şekilde devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Meyve pahalı olabilir

Bu yıl hava şartlarının olumsuz olmasından dolayı meyve fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Akbaş, “Meyve fiyatlarından gerçekten bir sıkıntı var meyve fiyatlarında biz yine 3 ay önce hava şartların olumsuzluktan dolayı çiçek döneminde meyve ağaçları çiçekleri dökmesinden meyve hasadından beklediğimiz rekolte elde edilemedi bu tabii ki piyasaya yeterince arz yapılamadı.  Arzın talebi karşılamamasından dolayı da meyve fiyatlarında bir yükseliş olacağını 3 ay öncede belirtmiştik. Bu yıl meyve fiyatların diğer yıllara oranla gerçekten yaklaşık yüzde 100 oranda yüksek durumda vatandaş sıkıntı yaşıyor. Meyve fiyatlarının bu şekil devam edeceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

Genelde ise normal seyrini izleyecek

Şanlıurfa’nın kendi ürünlerinin piyasaya çıktığını ifade eden Akbaş, bunun piyasalara olumlu yansıyacağını ramazan ayı gelmesi ile birlikte ilk bir hafta içerisinde bazı ürünlerde suni yükselişler olsa da genelde fiyatların normal seyrinde olacağını söyledi.

Sebze ve meyvenin bol olduğundan dolayı fiyatların ucuz olduğunu söyleyen Ömer Sezer, ramazan boyunca fiyatların düşük olmasını beklediklerini söyledi.

Ramazanda bir artış beklediklerini belirten komisyoncu Mehmet Emin Bayram,” Mesela bu gün biraz farklı diğer günlere göre bir yükselme olacak gibi görünüyor nedeni şu beklediğimizden daha çok geliyor. Ramazanda bunu kısıtlayacaklar büyük ihtimalde az getirecekler bu da fiyata yansıyacak.” diye konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)