• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
"Ramazan ayını fırsat bilelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bölge Âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Ramazan ayı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Ramazan ayının hakkıyla idrak edilmesi gereken bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Molla Korkutata, Ramazan’ın ibadet ile geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“Ramazan’ı Kur’an okuyarak, dua ederek geçirmeliyiz”

Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayında indirildiğini ifade eden Molla Korkutata, “Ramazan’ı şerifte Kur’an’a ehemmiyet verelim. Herkes elinden geldiği kadarıyla Kur’an okusun. Okumayı bilmeyenler de dinlesin ve ondan sonra her gün Kur’an’ın bir cüz mealini gözden geçirsin. Bizler bu ayda Kur’an’ı Kerim’i bolca okuyalım ve  ümmetin duçar olduğu belalardan kurtulması için dualar edelim. Bu Ramazan’ı şerifte mümkün mertebe Kur’an ve ders halkalarına katılalım.”dedi.

“Bütün organlarımızı haramlardan muhafaza edelim”

Ramazan ayının fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Korkutata, “Ramazan ayı içerisinde gerçekten de ciddi bir tövbe edelim. Artık bundan sonra günahlara dönmeyeceğiz kaydıyla rabbimize söz vermeliyiz. Bir de Allah’ın bizlere lütfettiği organlarımızı haramlardan koruyalım. Mesela bir göz ne kadar kıymetli bir organdır. Gözü haramlardan muhafaza edelim. Kulaklarımızı da muhafaza edelim. Gıybetten kötü söz duymaktan kulaklarımızı muhafaza edelim. Dilimizi de gıybetten yalandan dolandan muhafaza edelim. Kalbimizi de aynı şekilde bütün kötü düşüncelerden muhafaza edelim. Bütün organlarımızı haramlardan muhafaza edelim.”şeklinde konuştu.

 “Ramazan ayını iyi değerlendirmeliyiz”

Molla Korkutata, tavsiyelerini şöyle sürdürdü: “Bu Ramazan’la cennet kazanılır, Allah’ın rızası kazanılır. Biz bu Ramazan’ı nasıl değerlendirirsek kazanç içerisine gireriz, bütün duygularımızla bunu düşünelim.  Allah amel işleyenlerin amellerini zayi etmeyecektir düşüncesiyle Ramazan ayını ihya edelim.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat/Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir