• DOLAR 32.501
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2492.259
  • ...
"İlimizdeki en büyük sorun eğitim sorunudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitimciler Sendikası (DES), 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi. Diyarbakır DES İl Başkanı Eyüphan Kaya tarafından yapılan açıklamada ilimizdeki en büyük sorununun, eğitim sorunu olduğu belirtildi.

“65-70 kişilik sınıflar var”

Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İlimizin birçok eksiği var; öncelikli olarak sınıflar kalabalık, kimi yerlerde 65-70 kişilik sınıflar var. İkinci olarak, öğretmen yetersizliği söz konusu, hala zaman zaman da olsa boş geçen dersler söz konusu, üçüncü olarak da öğretmenlerimizin bir kısmı yetersiz. Bütün bunlara rağmen okulları, öğretmenleri ve öğrencileri ile eğitim ve öğretim yürütülmektedir.  Bu üçlüden bir artı değer oluşturamıyorsak paydaşlarında bir sıkıntı var,  özeleştiri yapıp asıl tıkanmanın hangi aşamada hangi grup paydaşlardan kaynaklanıyor bulup gidermek lazım.” dedi.

“Belediyeler, okullardaki ihtiyaçlara ödenek ayırmalı”

Belediyelerin yaz tatilinde 15 günlük bir çalışma takvimiyle, bütün okulların idarelerini ziyaret ederek, hem okulun başarısı hakkında bilgi toplaması gerektiğini kaydeden Kaya, Belediye Meclisinin okullardaki ihtiyaçlara ödenek ayırması gerektiğini dile getirdi.

“Liselerde uyuşturucu kullanımı sözkonusu”

Diyarbakır ile ilgili alınması gereken bazı önlemlerin olduğunu belirten Demir, “Öğrenci sayısının yoğun olduğu semtlerimizde acilen derslikler açılması gerekir ve sınıflarda öğrenci sayısı 30’lu rakamlara çekilmelidir. Nitelikli öğretmen yetiştirilmesine ilişkin üniversiteler ile iletişime geçilip, pedogojik ağırlıklı bir eğitim verilmelidir. Üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, Diyarbakır’daki liselerde gittikçe yaygınlaşan ve toplumun yapısını tehdit eden bir uyuşturucu kullanımı söz konusudur. Bu görülüp, bilinmesine rağmen gerekli hassasiyet gösterilmemektedir.  Yine özellikle liselerde, öğretmen-öğrenci ilişkilerinde aşırı bir erozyon söz konusu olup, özellikle bayan öğretmenlerimizin sınıf hâkimiyetleri ve ders anlatımları çok zor haller almaktadır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir