• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Çocukların korunması için hassas olunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4.İl koordinasyon toplantısı Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıya Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, İl Sekretarya Sorumlusu Serap Tekneci ve üyeler katıldı.

Sosyo-ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği, sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak bu hususlarda kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı toplantıda Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Çocuk koruma hizmetlerinde İl Strateji belgesi hazırlanırken tüm kamu kurum kuruluşların gerekli hassasiyetleri göstermesi gerektiğini belirtti.

Yılmaz, “Şanlıurfa’nın eğitim, sağlık, hijyen konusunda temizliğe ihtiyacı var. Yerel yönetimlerin yapacağı çalışmalara ihtiyacımız var. Kent merkezinde madde bağımlılığı, çocuğa şiddet ve istismar gibi sorunlar var. Bu tür toplantılara tüm kurumların aktif bir şekilde katılması gerekir” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, madde bağımlısı çocuklar hakkında verilen sağlık tedbirlerinden fayda sağlayabilmek amaçlı çocukların yatılı kalabilecek Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin kentimizde açılması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir