• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
Bataklıkta Gül Olabilmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sadullah Aydın / İnzar Dergisi
 
Allah’ın salih, veli kullarından ikisi arkadaş olmuşlar. Bu Salih zatlardan biri köyde, diğeri ise şehirde yaşıyordu. Şehirde yaşayan salih zat:

“ Gidip köydeki kardeşimi göreyim. Hem özlemimi gidermiş olur hem de biraz insanlardan uzaklaşıp uzlete çekilir, Rabbimle baş başa kalırım.” diye düşündü.

Köydeki veli zat kendisini görmeye gelen arkadaşının ziyaretine çok sevindi. Onu alıp dağda kaldığı mağaraya götürdü. Köydeki salih zat, dağ başında, yeşillikler içindeki ıssız bir mağarada yaşıyordu. Mağara şarıl şarıl akan bir ırmağın kenarındaydı. İnsanlardan, toplumdan, kötülüklerden uzak, dağ başındaki mağarasında gece gündüz ibadet ve oruçla, duayla zamanını geçiriyordu köydeki salih kişi…

Şehirde yaşayan salih zat köydeki arkadaşının yerini çok beğendi. Günlerce orda kaldı. Bir tas taze süt ve bir parça kuru ekmekten başka yiyecekleri yoktu ama keyiflerine, mutluluklarına gıpta edilirdi. Gündüzlerini ırmağın kenarında sohbet ve oruçla, gecelerini de sonsuz gökyüzünün altında, yüzlerini okşayan serin meltemin ve sessizliğin verdiği huzurla, namaz ve duayla geçiriyorlardı.

Şehirde yaşayan salih zat oradan ayrılmak istemiyordu. Lakin sadece kendisi için yaşamayı bencillik sayıyordu. Onu bekleyen insanlar vardı. Nasihatlerine, telkin ve uyarılarına muhtaç insanlar… Gitmesi lazımdı. İstemeye istemeye geri döndü şehirde yaşayan salih zat.

Aradan günler, haftalar, aylar geçti. Bu defa köydeki salih zat şehirdeki kardeşini görmek için yola çıktı. Kardeşini göresi gelmişti. Gerçi şehre gitmek istemiyordu. Şehrin kötülük ve günah mekânı olduğunu duymuştu. Şehre ilk gidişiydi bu… İnsanlardan, toplumdan kaçıyordu. Yalnızlık içinde Rabbine yönelmeyi ve Rabbiyle baş başa geçireceği bir ömür yaşamayı istiyordu. Ama şehirdeki kardeşini o kadar özlemişti ki sonunda dayanamayıp yola koyulmuştu. Birkaç gün kardeşinin yanında kalacak sonra geri dönecekti.

Şehirdeki salih zat köydeki kardeşini yanında görünce çok sevindi. Gözyaşları içinde ona sarıldı. Onun da kardeşini göresi gelmişti. Günahla yoğrulmuş bir...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir