• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Van Basınından Özetler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.
 

VAN BASIN: Altınsaç Köyü`ne Turizm Köyü Yapılacak
30 Haziran 2009`da Van`daki görevine başladıktan sonra ilk köy ziyaretini Vangölü sahilinde bulunan Altınsaç ve İn Köylerine yapan Karaloğlu, 2 yıl içinde üçüncü kez ziyaret ettiği köylülere yatırım müjdesi ile geldi.
 

Vatandaş Evinde Ürettiği Ürünleri Gelen Turistlere Satacak
Altınsaç ve İn Köyü ve koylarının bölgenin saklı cenneti olarak gördüğünü ifade eden Karaloğlu, devletin de son 2 yılda önemli yatırımları olduğunu ve yeni yatırımların devam edeceğini söyledi.
 

Bölge Dünyanın En Güzel Koylarına Sahip
Altınsaç ve çevresindeki yerleşim alanlarının dünyanın en güzel koylarının yer aldığı alanlar olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Belki dünyanın en güzel denizi buralarda var. Bu bölgenin insanı her türlü yatırımı hak ediyor.
 

Süphan Mahallesi Sakinleri Yeni Kavşak İstiyor
Van`ın Süphan Mahallesi Muhtarı Temel Demez İpek yolu üzerinde yapılan kavşağın yanlış yerde yapıldığını savunarak,"Bu kavşak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Süphan İlköğretim Okulu arasında yapılmalıdır" dedi.
 

GAZETEVAN: Öğrencilerden Vali Karaloğlu`na Ziyaret
Van`daki Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte, 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Vali Münir Karaloğlu`nu ziyaret ettiler.
 

Velilerin Sınıf ve Öğretmen Tepkisi
Van`da öğrencilere sınıf ve öğretmen verilmediğini öne sürerek Vali Münir Karaloğlu ile görüşmek isteyen bir grup veli, Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yönlendirildi.
 

VANHAVADİS: Gevaş YİBO`da Ders Başı Yapılamadı
Gevaş ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu`nun (YİBO) kapatılarak binanın Kız Meslek Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmesi kararına tepki gösteren veliler, okul önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.
 

VANSESİ GAZETESİ: Yanarak ölen mahkûmlar Van`da toprağa verildi
Cezaevi aracında diri yanan tutuklu ve hükümlüler dün Van`da getirildi. Abdulsettar Ölmez`in cenazesi Karşıyaka`da Medeni Demir`in cenazesi ise Hacıbekir`de dualar ve ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.
 

MERKÜR HABER: Ücretli Öğretmenlere Seminer Verildi
Van`ın Muradiye Milli Eğitim Müdürlüğü`nce ücretli olarak görevlendirilen öğretmenlere seminer verildi.
 

Van M Tipi Cezaevi`nde Başlatılan Açlık Grevi Sona Erdi
Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında cezaevi aracının yanması sonucu ölen 5 tutuklu ve hükümlü için Van M Tipi Cezaevi`nde başlatılan açlık grevi sona erdi.
 

MEDYAVAN: `Altınsaç Köyü` Dünyaya Açılıyor
Van Valisi Münir Karaloğlu, Gevaş İlçesi`ne bağlı Altınsaç Köyü`nün bölgenin saklı cennetlerinden biri olduğunu belirtti.
 

VANHABER TV: Kayatürk Ve Sayılır Okulları Ziyaret Etti
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, bazı okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiler.
 

Hayvan Pazarı Karantina Altına Alındı
Van`da son günlerde küçük ve büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı kapatıldı.
 

Mahkûmlar Fidan Dikti
Van`ın Muradiye ilçesinde, `Ağaç Dikme Cezası` alan mahkûmlar, alınan çam fidanlarını diktiler.
 

Van Cezaevinde Açlık Grevi
Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında cezaevi aracının yanması sonucu ölen 5 tutuklu ve hükümlü için Van M Tipi Cezaevi`nde başlatılan açlık grevi sona erdi.
 

VANTV HABER: Elinde Maytap Patlayan Çocuk Yaralandı
Van`da oyun oynarken elinde maytap patlayan çocuk ağır yaralandı.
 

Eğitim-Sen`den Basın Açıklaması
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şube Sekreteri Mucip Vergili, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yine çözüm bekleyen birçok sorunla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Eğitim sistemimiz yap-boz tahtasına dönüştürüldü" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir