• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Mersin'de yangınlara Multikopterler ile müdahale edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Multikopter destekli yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesi yapılan toplantıya Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orman Bölge Müdürü Abit Baca, il ve ilçe protokolü ile çalışanlar ve gazeteciler katıldı.

Tatbikat öncesi düzenlenen toplantıda konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mersin’in orman varlığı, orman yangınları ile ilgili istatistikler ve yapılan önleyici çalışmalar hakkında bir sunum verdi.

Baca, Türkiye’nin orman yangını oranlarında Akdeniz ülkeleri olan Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan arasında binde 4’lük oranla birinci sırada olduğunu ifade etti.

Orman yangınlarının nedeni yüzde 65’lik oranda ihmal

Toplantıda yaptığı konuşmada,Orman yangınlarının nedeninin yüzde 65’lik bir oranla ihmal ve kaza olduğunun altını çizen Vali Güzeloğlu, “Bu rakamlar, bilinç eksikliğinin önemini ortaya koyuyor. Bölge Müdürlüğümüzde çalışanlarımızın gayretleriyle, önümüzdeki yangın sezonu öncesinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Amacımız yangının hiç çıkmaması, hiç yaşanmaması. Bu konuda en büyük görev  vatandaşlarımıza düşüyor. Lütfen yangınlara karşı üst düzey bir sorumluluk sergileyelim. Tüm imkanlarımızı, yangınların yaşanmaması için kullanalım.” ifadelerini kullandı.

Multikopter ile yangınlara müdahale edilecek

Vali Güzeloğlu, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak uçak, helikopter ve bu yıl ilk defa kullanılacak olan multikopterler olmak üzere 3 hava unsuruyla yangınlarla müdahale edildiğini ve Türkiye ortalamasında, 17 dakika olan yangına müdahale süresinin 16 dakikaya indirilerek, en erken müdahale süresini hedeflediklerini, yer müdahale unsurlarından, işçilere kadar her birimin üstün nitelikle ve telsiz haberleşmesinden, radar ve yönetim merkezlerine kadar teknolojik araçlarla buluştuğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, orman yangınlarına müdahale ekibi tarafından yangın tatbikatı düzenlendi. Yangına yer unsurlarıyla  ve helikopterle havadan  müdahale edildi.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir