• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Van SRC Sınav Merkezi olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’a Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş Van TSO’yu ziyaret etti.

Beraberinde Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İçsular Genel Müdürü Cemalettin Şevli ile birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odasına gelen Yahya Baş, Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.
Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Diyaddin Altından, Faruk Biner, Metin Abi ve Ömer İnanç, Van ve genel durum hakkında bilgi aktardı.

Daha sonra Van TSO Genel Sekreteri Ramazan Temizer Bakanlıktan beklentileri içeren bir sunum yaptı.

Van-Şırnak Karayolu çalışmalarının hızlandırılması, Van’ın genç nüfusunun fazla olmasını dile getiren Temizer, “işsiz gençlerin istihdam edilmesi için Van’da Çağrı Merkezleri’nin açılması, Depremden sonra genişleyen kent yerleşkesinde ulaşım sorunun ortadan kaldırılması için Edremit-Üniversite arasında Hafif Raylı Sisteminin kurulması, C2 Yetki Belgeleri’nin Kapıköy Sınır Ticaret Merkezinde uygulamasının kaldırılması, SRC sınav merkezlerinin En yakın illerin Erzurum ve Diyarbakır olması nedeniyle vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Van’ın SRC Sınav Merkezi olarak kabul edilmesi ve sınavların Van’da yapılması, Uzun süredir bitirilemeyen Van Çevre Yolu çalışmalarının tamamlanması ve vatandaşların hak kayıplarının önlenmesi için kamulaştırma için kaynak ayrılması, Bakanlığa Bağlı Birimlerdeki Hak ediş ödemelerinin hızlandırılması, Van’da Denizlicilik Odası Temsilciliğinin Kurulması” konularında talepler de bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş,“Söz konusu konuların hepsi gündemimizde bulunmaktadır. Hükümetimiz son yıllarda ülkenin kalkınmasına verdiği önem yaptığımız yollarda görülmektedir. Şimdiye kadar doğu batı arasında yollarımız bölünmüş olarak yapılıyordu. Ancak bundan sonra kuzey - güney hattı üzerinde çalışmalarımız yoğunlaşmış. Dolayısı ile Van Şırnak karayolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Hükümetimizin 2023 yılı vizyonu çerçevesinde ülkemizdeki en büyük yatırımlar yollara yapılmaktadır. Ayrıca Van’da devam eden yatırımlarımız var. Valiliğimizin Demiryolu’nu OSB’ye taşıma projesini değerlendiriyoruz. Ayrıca Van - Tatvan arasında 4 tane eski gemi ile yapılan taşımacılığı 2 tane kapasitesi yüksek feribotla daha da artıracağız. Ayrıca Van’da Denizcilik Eğitim ve Kültür Merkezi kuruyoruz. Bu çalışma ile Van’da bir merkez oluşturmuş olacağız.” Şeklinde konuştu.

“Van SRC Sınav Merkezi olacak”

SRC Sınav Merkezinin ilimizde bulunmaması nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Yardımcısı Yahya Baş, SRC Sınav Merkezinin Van’a alınması içinde bölge müdürüne talimat vererek, Van’dan Diyarbakır’a Erzurum’a sınav için kimse gitmesin. Van’ı da sınav merkezi yapalım talimatı verdi.

Konuşmaların ardından Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Diyaddin Altından, Faruk Biner, Metin Abi ve Ömer İnanç Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve İç sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli’ye Van TSO’yu ziyaret anısına plaket takdim etti. (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir