• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Bölgemiz ciddi bir karışıklık içerisine sokulmaya çalışılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunak üzere geldiği Bursa’da ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurtulmuş, Irak’ta yaşanan gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve paralel yapı ile mücadele konularını değerlendirdi.

“Bölgemiz ciddi bir karışıklık içerisine sokulmaya çalışılıyor”

Özelde Suriye Irak, genelde Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelere ilişkin ‘çıkmaz sokak’ yorumunda bulunan Kurtulmuş, “Suriye’de olanları görüyorsunuz. Bugün bazı gazetelerde bazı haritalar yayınlanmış. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Bir takım dış göçlerin şu sözlerini dün gibi iyi hatırlıyoruz; ‘Bu bölgede 22 tane yeni ülke ortaya çıkacak. Hatta 11 Eylül olaylarından sonra ABD’nin Dışişleri Bakanının sarf ettiği ‘Bu Hıristiyan dünyası ile Müslüman dünyası arasındaki bir savaş değil, bu artık İslam’ın iç savaşıdır’ sözlerini hatırlıyoruz. Maalesef bugün bir çıkmaz sokağa giren başta Suriye krizinin yayılması ile birlikte bölge ciddi bir karışıklık içerisine sokulmaya çalışılıyor. Bir asır evvel oynan senaryo aynen bugün de tekrarlanmaya çalışılıyor. Oyun aynı şekilde oynanıyor. Dün insanları; Arnavut, Bulgar, Boşnak diye ayırarak Balkanların çözülmesini sağlayanlar, bu gün aynı şekilde Sünniler, Aleviler, Şiiler diyerek bölgeyi bölerek aynı senaryonun ikinci perdesini oynuyorlar ifadelerini kullandı.

“Halkların tamamının gerçekten gözünün içine baktığı bir ülke konumundayız”

“Bu bölge halklarının bütünü kıyamete kadar bu bölgede yaşayacaktır.” diyen Kurtulmuş,  halklarının bütünlüğünden ve istikrarından yana olduklarını kaydetti. Kurtulmuş, “Türkiye olarak da bu halkların tamamının gerçekten gözünün içine baktığı bir ülke konumundayız. Türkiye hem çevresine bu ruhu verecek hem de kendi içerisinde birliğini bütünlüğünü koruyarak yoluna devam edecektir. Bu çerçevede ümit ediyoruz ki en son Musul’da konsolosluğumuzda yakalanan ve şuan bir yerde tutulan 80 yurttaşımızın en kısa sürede tekrar Türkiye’ye getirilmesi için hassasiyetle çalışmalar sürdürülüyor. Ve ümit ediyoruz ki bu çalışmalar sonucu hiçbirisinin bile kıllarına zarar gelmeden Türkiye’ye gelmeleri temin edilmiş olur.” şeklinde konuştu.

“Paralel yapı ile mücadele bir Devlet meselesidir”

17 Aralık süreci ve böcek soruşturmasına ilişkin ise Kurtulmuş, paralel yapı ile mücadeleye dikkat çekti, bunun parti meselesi değil bir Devlet meselesi olduğunu söyledi. Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bir partiyi iktidarda istemeyebilirsiniz. Bir partinin içerisindeki bazı insanları hedef alabilirsiniz. Onlara bazı kumpaslar da kurabilirsiniz. Bunlar belki bir noktaya kadar tahammül edilebilir. Ama bölgenin bu kadar çok ateş çemberi içerisinde olduğu bir dönemde Dışişleri Bakanlığında yapılan bir görüşmenin kayıtlarını hangi vicdan, hangi akıl, niçin dinler ve niçin servis eder? Ya da işte bugün görüyorsunuz Türkmenlerin yaşadıklarını bölgedeki Suriye Türkmenlerine gönderilen insani yardım malzemelerini taşıyan tırları niçin arar ve bunları niçin Dünya’ya servis edersiniz? Ayrıca bu ülkenin Başbakanının ofisini, arabasını niçin dinlersiniz? Niçin bu ülkenin binlerce insanının eşlerini çocuklarını akrabalarını senelerce dinler ve bunları bir yerde tutarsınız? Bunun izahı yok! Dolayısıyla bütün bunları yapanların mutlaka yaptıklarının karşılığını görmeleri lazım. Bu bir hükümet meselesi değildir. Bu, AK Parti meselesi değildir. Bu, Türkiye’de Devlet meselesidir. Eğer mesele sadece siyasi bir operasyon ya da algı operasyonu faslında kalsaydı bu cümlelerin hiçbirini kurmazdım. Ama Devlete karşı yapılan bu operasyonlar sadece AK Partiyi değil Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan bir operasyon olmuştur.”

“Biz dün yoktuk, yarın da olmayacağız”

Bir gazetecinin kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kendisinin üst düzey yönetim konusunda isminin geçtiğini hatırlatması üzerinde Kurtulmuş, kişisel hesaplar içerisinde olmadıklarını söyledi. Mücadelelerinin bir dava meselesi olduğunu kaydeden Kurtulmuş, önemli olanın dava taşını gediğine koymak olduğunu vurguladı, söz konusu görevlere hazır olduğunu ima etti. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir