• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2423.506
  • ...
Muhtaçlara uzanan bir `Merhamet Eli` de siz olun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında muhtaç ailelere yardım ulaştırma konusunda hayırsever vatandaşlara seslenerek, “Unutmayalım bugün veren el olmaz isek, yarın alan el durumunda olma ihtimalinden uzak olmayabiliriz. Gelin hep beraber infak ruhunu hayata geçirelim. Ve kardeşlerimize uzanan bir merhamet eli de biz olalım” dedi.

“Zengin ile fakir arasında köprü görevi gördük”

Merhamet Eli Derneği’nin zengin ile fakir arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Tamaç, “Rıza-i İlahiyi gaye edinerek yola çıkmış bir kervan olarak elimizden gelen gayreti sarf etme adına bir takım çalışmalarımız mevcuttur. Vizyonumuz muhtaçlara ulaşmada ki samimi gayretimiz ve bu anlamda kardeşlerimizden aldığımız dua ile yola devam edişimizdir. Misyonumuz, fakru zaruret içerisinde yaşayan insanların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılarken, Rıza-i ilahiyi gözetip bu uğurda gayretimizi arttırıp, sınırsız ihtiyaçları, sınırlı ihtiyaçlarla tatmin etme çabasıdır. Bizler, bu süreç içerisinde, binlerce ailenin zaruri ihtiyaçlarını karşılama adına ailelere, imtihan için gönderildiğimiz şu fani dünyanın sıkıntılarının hikmetlerini görebilmeleri açısından maddi ve manevi faaliyetler yürüttük. Yine titiz bir çalışma sonucu muhtaç kardeşlerimizin, hâsıl olan ihtiyaç şiddetlerine göre, maddi durumlarını sınıflandırıp,  imkânı olan duyarlı kardeşlerimizin de desteği ile kimi aileye gıda, kimi ailelere para, kimi ailelere giyim, kimi ailelere eğitim masrafları gibi çeşitli yardımlarda bulunduk. Bunun yanında bayramlarda özel çalışma programlarımızla faaliyetlerimizi Kurban ve Ramazan Bayramında sıklaştırdık” ifadelerini kullandı.

“Duyarlı olmamız gerekiyor”

Muhtaç aileler konusunda toplumun duyarlı olması gerektiğini söyleyen Tamaç, “Malumunuzdur ki, bu kervanın yürümesi için gerekli azık lazım gelir. Bu vesile ile siz değerli ve duyarlı kardeş ve bacılarımızdan istediğimiz şudur ki, çevremizi ve toplumumuzu gözlemleyip, maddi sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimiz hakkında daha duyarlı davranmanızdır. Bizler bu hassasiyetinizi gözeterek, maddi yardıma muhtaç kardeşlerimize giderken manevi değerlerimizi esas alaraktan kapılarını çalıyoruz. Siz de bu hayrı işlemek istiyorsanız, bize ulaşın. Bize ulaşmanız demek, adını ve mekânını bilmediğiniz kardeşlerinize ulaşmak demek. Fakirin hakkı olan zekât, muhtacın ihtiyacı olan sadaka ibadetini ihya etme adına biz bu hizmette varız diyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle hareket edenlere selam olsun” dedi.

"Kardeşlerimize uzanan bir merhamet eli olalım"

Muhtaç ailelerin ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Tamaç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Acaba evlerimize poşetlerle giren bir baba, evinin kapısını çalacak bir el bekleyen aileleri hiç düşünüyor mu? Esnaf kardeşimiz, acaba şu karşı harabe evde oturan aile neden hiç alışverişe gelmiyor diye hiç merak etti mi? Eve eli dolu giderken, dul ve çaresiz bir bacının hicran dolu, yürek burkan bakışı hiç dikkatimizi çekti mi? Moda deyip de dolapları doldurduğumuz giysiler arasında seçim yaparken, acaba üzerinde elbise olmayan kardeşlerimizi hiç düşündük mü? Evlerinde yere serecek halılarının olmadığı, üzerinde yatacakları ve oturacakları bir kanepe veya yatağın olmadığı evleri düşündük mü? Çöpe attığımız yemekleri, bizden sonra toplamaya gelecek olan muhtaçların varlığını hiç düşünüyor muyuz?

Haydi, kardeşler şimdi toparlanma zamanı, kendimize gelelim. Gelin hep beraber infak ruhunu hayata geçirelim. Ve kardeşlerimize uzanan bir merhamet eli de biz olalım. Gelin  mübarek Ramazan ayını bir vesile kılıp muhtaç kardeşlerimizle daha yakından ilgilenelim. Şehri Ramazan ayında açların halinden daha iyi anlayacağız. Şehri Ramazan ile muhtaçları hatırlayacak ve  acziyetimizi fark edeceğiz. Şimdi fedakârlık zamanı. Allah Resulü buyuruyor ki; ‘Allah katında amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olandır.’ İnfak ibadetini kavramak, bu anlamda hayır işlemekle beraber toplumumuzda ki kin, haset ve adavet duygularını köreltebiliriz. Zira binlerce çocuk yetim, binlerce kadın dul, binlerce kardeşimiz sağlık ve işsizlik problemleri dolayısıyla çalışamama durumundadır. İşte toplumsal refah, komşu, akraba, kardeş gibi haklar adına şimdi vaziyeti tahlil etme zamanı. Unutmayalım bugün veren el olmaz isek, yarın alan el durumunda olma ihtimalinden uzak olmayabiliriz. Zira şu dönen dünyada, sıranın bize de gelmeyeceğinden emin değiliz. Vicdanımıza kulak vermeli ve İmani sorumluluk bilinciyle çevremizi gözetmeliyiz.

Sizleri merhamete davet etsek, icabet eder misiniz? Ey yüreği zengin Müslümanlar! Size ‘Bir tas çorbanı paylaş’ desek, kuru ekmeği katık edinen yoksullarla paylaşır mısın? Bizler sofralarımızda birçok çeşit yemek yerken ‘Çevremizde açlık çekenler var’ desek sofralarınızdan bir çeşidi yoksullara ayırır mısınız? Bizler varın ne olduğunu biliyoruz da ‘yokluk çeken kardeşlerimiz var’ desek varlığınızdan bir paye yoksullara uzatır mısınız? Biz sizi merhamete davet ediyoruz.  Çevremizde binlerce fakir ve muhtaç aile var. Yemek, giysi, ısınma ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayanlara, iş bulamayan babalara, eşi vefat etmiş dullara, yetim kalmış çocuklara bir yardım eli uzatır mısınız?  İman etmişiz ki, Allah’ın kullarına merhamet edene Allah (c.c.)’da merhamet edecek. Allah’ın kullarına el uzatana Allah da kudret elini uzatacak. Fakir ve muhtaçlara uzatacağınız eli dünyada kullar tutacak belki ama ahrette ellerinizi Allah ve Resulü tutacak inşallah.”

Son olarak Tamaç, Merhamet Eli Derneği’ne bağış yapmak isteyenlerin aşağıdaki hesap numaraları ve iletişim adreslerinden kendilerine ulaşılabileceğini belirtti.

Yardımlarınız için:

Türkiye Finans Hesap No: İBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Web: www.merhameteli.org 

İletişim adresi: Yeşilyurt Mah. Mehmet Akif Ersoy Cad. No:14/C

Tel: 0426 214 69 70 

Gsm: 0545 221 87 48     (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir