• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Mersin Müftülüğü Ramazan'a hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Ramazan ayı boyunca yapacakları çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenleyen Mersin İl Müftüsü Ali Melek, bu yılki fitre miktarının 10 TL olduğunu belirtti. İl Müftüsü Melek, bu yıl ki Ramazan temasının, “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlendiğini söyledi.

“27 Haziran Cuma günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 28 Haziran Cumartesi günü tutulacak ilk oruç ile bu bereketli iklime girmiş olacağız” diyen İl Müfütü Melek; insanların bencilleştiği bu teknolojik çağda fedakârlığın, paylaşmanın, yardımlaşmanın, birlik ve beraberlik duygularının en fazla hissedildiği Ramazan ayının, bu açıdan herkes için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ki temasının, “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlendiğini açıklayan Melek, söz konusu tema kapsamında ay boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin pekişmesine katkıda bulunulacağını temenni etti.

Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi

Ramazan ayında İl Müftülüğünce düzenlenecek programlara da değinen Müftü Melek, “Hazırlanan Ramazan ayı vaaz ve irşat programı, bu yılki temaya uygun olacak. Vatandaşlardan gelecek soruları cevaplamak üzere, müftülük bünyesinde, “Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi” Ramazan ayı süresince haftanın her günü 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecek. Yaylalarda bulunan vatandaşların, vakit ve teravih namazlarını kılabilmesinin  yanında, vaaz ve irşat hizmetleri konularında da gerekli tedbirler alındı.” Şeklinde konuştu.

Suriyelilere yönelik ‘Suriyeli Kardeşlerimize Ensar Olmak’ projelerinin olduğunu belirten Melek sözlerine şöyle devam etti: “Sakal-ı Şerif bulunan bazı camilerde Ramazan ayında ziyaret günleri tertiplendi. Mersin merkezde 3, Mersin genelinde toplam 7 camide hatimle teravih namazı kıldırılacak. Ramazan ayında itikâfa girmek isteyenler için gerekli tedbirler alındı.”

Fitre 10 TL olarak belirlendi

Sadaka-i fıtır miktarı bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca 10 TL olarak belirlendiğine dikkat çeken Melek, bu kapsamda tüm müftülüklerde ve cami görevlilerine bunun bilgisinin verildiğinin ve ayrıca camilere asılmak suretiyle vatandaşların bilgilendirilmesi için gerekli tedbirler alındığını ifade etti.

Ayrıca, İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri tarafından oluşturulan ziyaret ekipleri tarafından huzurevi, hastane, cezaevi, çocuk ıslahevi, çocuk yuvası, sevgi evleri gibi yerleri yalnız ve ihtiyaç sahibi kişileri ziyaret edileceği belirtildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir