• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
10 yaşında 13 gün bitkisel hayatta kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Trafik kazasında 9-10 takla atan araçtan ağır yaralı olarak çıkarılan 10 yaşındaki Muhammed Taha Kaymaz, 13 gün bitkisel hayatta kaldıktan sonra yeniden hayata döndü. Tüm umutların kesildiği ve kazada ağır yaralanan Küçük Muhammed'in ölüm tehlikesini atlatması yakınlarını sevinç gözyaşlarına boğdu. 

Van’dan Bahçesaray’a giden Ümran Kaymaz yönetimindeki aracın Karpet mevkinde şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi yaralanmıştı. Bunlardan kazada ağır yaralanan Muhammed Taha Kaymaz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde 13 gün bitkisel hayatta kaldıktan sonra doktorlar tarafından uygulanan tedaviye cevap verdi.

Beyin kanaması nedeniyle girdiği bitkisel hayatta yaşam mücadelesini kazanan Küçük Muhammed, hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

“Çocuğumun ağlama sesiyle kendime geldim”
İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan baba Ümran Kaymaz, yaşamasından ümitlerini kestikleri anda oğulları Muhammed’in yeniden hayata döndüğünü belirterek, “Kaza 7 Haziran 2014 Cumartesi günü oldu. Ailemle birlikte Bahçesaray’a gidiyorduk. Karpet geçidinde araç tekerleğinin gümlemesi sonucu takla atarak şarampole yuvarlandık. Yaklaşık 9-10 takla attık. Çok şükür Allah’u teala hepimizin canını bağışladı. Rabbime binlerce şükürler olsun. 5 kişi arabadaydık. Annem ve oğlum camdan fırlamışlardı. Ben de baygındım. Küçük çocuğumun ağlaması sonucu kendime geldim. Kendime geldikten sonra küçük çocuğumu kaldırdım ve yüzüne bir çizim dahi gelmemişti. Annem arabanın 10 metre ilerisine fırlamıştı. Oğlum ise arabanın 4-5 metre gerisine düşmüştü. Herkesi ben çıkardım ve topladım. Annem ve oğlumda hiçbir etki yoktu. Yaklaşık 15-20 dakika sonra kalp atışlarının olduğunu gördüm. Hanımımda bir şey yoktu. Onu yola çıkardım yardım istemesi için, çünkü yuvarlandığımız yer çok kötü bir yerdi. Oradan gelip geçen kimse bizi göremiyordu. Van’dan gelip Bahçesaray istikametine giden yolcu minibüsündekiler bize yardım etti ve bizleri oradan çıkardılar.” diye konuştu.

13 gün makineye bağlı yaşadıktan sonra yaşama döndü
Kaymaz, aynı saate Bahçesaray’da başka bir kazanın olduğunu ve bundan dolayı kendileri için bölgeye gelen ambulansların oraya yönlendirildiğini söyleyerek, “Yoldan geçen araçlar bizleri Bahçesaray ile Çatak arasındaki Dağlıca köyüne kadar getirdiler. Daha sonra ambulans Çatak’ta bizleri alarak ben ve oğlumu Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne, annemi, hanımımı ve diğer kızımı da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdılar. 18 gün hastanede kaldıktan sonra bugün taburcu olduk ve evimize geldik. Çok mutluyuz. Allah’a binlerce şükürler olsun. Annemin köprücük kemiği ve 3 tane kaburga kemiği kırılmıştı. Başına da 13 tane dikiş atıldı. Benim de ayaklarım yukarıdan itibaren tutmuyor. Yürüyemiyorum, doktorlar sinir damarlarımın çok ezildiğini söylediler. Oğlum Muhammed ise 13 gün makineye bağlı kaldı. Oğlumun tedavisiyle ilgilenen bütün doktorlara teşekkür ediyorum. Onların ellerinden öpürüyorum. Bütün herkes bizim için seferber oldu. Çocuğum önce Allah daha sonra onların sayesinde hayatta kaldı.” ifadelerini kullandı.

Küçük Muhammed dualarla hayata döndü
Oğlunun tekrar hayata dönmesinden dolayı aile olarak çok mutlu olduklarını söyleyen Baba Kaymaz, “Sanki dünyalar bizim oldu. Çünkü değerli hocalarımız o kadar çaba gösterdi ki, oğlumun 8 yerde beyin kanaması ve ödemi vardı. Bize sadece dua edin dediler. Biz de sürekli dua ederek, gün, saat, saniye sayıyorduk. Oğlum her an hayatını kaybedebilirdi. Ama Allah’a binlerce şükürler olsun bizi tanıyan ve tanımayan her kez bize dua etti. Herkesten Allah razı olsun. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Bize dua okudukları için. Şuan duygularımı ifade edemiyorum, oğlumun hayatta kalması büyük bir mucizedir.” diye konuştu.   (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir