• DOLAR 32.508
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2491.586
  • ...
İstanbul`u Ramazan heyecanı sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Ramazan ayına günler kala İstanbul halkı son hazırlıkları tamamlamak için çarşı pazara akın etti. İhtiyaçlarını tedarik edebilmek için çarşıları dolduran halk, Ramazan ayını her sene olduğu gibi coşkuyla karşıladı. Kimileri sahur için kahvaltılık alıyor, kimileri iftar yemeği için. İstanbul çarşıları kadını ve erkeğiyle dolup taşırken vatandaşlar zaman zaman sıraya girmek zorunda kalıyor.

Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Eminönü`nde esnaf, Ramazan hazırlıklarını sürdürürken, perakendeciler fiyat artışı olmayacağı öngörüsünde. İstanbulluların, Ramazan alışverişi için her türlü ihtiyacını karşılayabildiği Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Eminönü, Ramazan alışverişinin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

Mısır Çarşısı esnafı, bu yıl Ramazan için kurulan tezgâhlarda hurma çeşitlerinin yanı sıra doğal kurutulmuş meyveler de yer alıyor. Hurma fiyatları geçen yıl ile aynı seviyelerde bulunuyor. Çarşıda hurmanın kilosu, çeşidine göre 10-120 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Medine hurması 44 liradan, acve hurması da 120 liradan satışa sunuluyor. Kurutulmuş meyvelerin fiyatları ise 75 lira civarında bulunuyor.  

Şehir merkezinde bulunan Mısır Çarşısı iğne atsan yere düşmeyecek şekilde yoğun. Her tarafın çeşitli yiyecekler ve içeceklere dolu olduğu çarşıda eksik hiçbir şey yok. Ramazan ayının gelmesi ile hareketlenen ekonomi, çarşı esnafının da yüzünü güldürdü. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir