• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazze`de Yakıt Krizi Sağlık Sistemini Etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM, Gazze`de sağlık sisteminin yakıt sıkıntısından olumsuz etkilendiği ve bu nedenle ameliyatların ertelenmek zorunda kaldığını bildirdi.

Yıllardır siyonist israil ablukası altında bulunan Gazze`de kısıtlı kaynaklar hayatın her alanını etkilemeye devam ediyor. Buna son olarak yakıt krizi nedeniyle sağlık sisteminin yaşadığı sorunlar eklendi.

BM Acil Durumlar Koordinatörlüğü`nden (OCHA) yapılan açıklamada, yakıt sıkıntısının kamu hastanelerini olumsuz etkilediği kaydedildi. Hastanelerin günlük 8 bin litre dizel yakıt kullandığının vurgulandığı açıklamada, rezervlerdeki doluluk oranının yüzde 20`ye kadar düştüğü belirtildi.

Açıklamada, stokların azalması sonucu cerrahi operasyonların iptal edildiği, ambulansların olaylara müdahalesinde de yüzde 50`lik kesinti yapılması zorunluluğu doğduğu vurgulandı.

Gazze`deki hastanelerde ilaç sıkıntısının da had safhada olduğu ve bu sorunun çözümü için Dünya Sağlık Örgütü`nün (WHO) kronik rahatsızlıklar için 1 buçuk milyon dolarlık ilaç aldığı belirtilen açıklamada, bu ilaçların hastanelere ulaştırılmasının ise haftalar süreceği kaydedildi.

Açıklamada, Gazze`deki hastanelerin uluslararası kuruluşlardan yardım istediği de dile getirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir