• DOLAR 32.54
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2489.07
  • ...
Esed’in Saldırılarında 105 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de, rejime bağlı güçlerin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 10`u çocuk, 7`si kadın 105 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü`nden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere havadan "varil bombasıyla" karadan ise havan topu ile yerden yere atılan füzelerle saldırması sonucunda başkent Şam`ın banliyölerinde 27, Halep`te 24, İdlib`te 18, Rakka`da 17, Lazkiye`de 11, Humus`ta 5, Dera`da 2 ve Deyru`z Zor kentinde bir olmak üzere toplam 105 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi`nden yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin Rakka, Halep, Dera, Humus, Hama ve başkent Şam`da muhaliflerin elinde olan bölgelere varil bombasıyla saldırdığı aktarıldı.

Ordunun söz konusu kentlerde düzenlediği saldırılarda onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü bildirilen açıklamada, ülkenin doğusunda yer alan Deyru`z Zor kentinde Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensupları arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Lazkiye ve Humus`ta düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir