• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...
Grevdeki işçiler 93 kuruşluk zammı iade etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Türk-İş’e bağlı Cam, Çimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası (Kristal İş) ile Şişecam arasından yürütülen 24. Dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve giden 5 bin 800 işçi, yönetim tarafından kendilerine yapılan 93 kuruşluk zammı protesto ederek  iade etti.  

Yapılan 93 kuruşluk zammı protesto etmek isteyen Kristal İş Sendikası’na bağlı işçiler, öğle saatlerinde  Türkiye İş Bankası önüne geldiler. Öğle arasından sonra açılan bankadan içeri giren işçiler, burada kendilerine yapılan zammı tekrar Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş’ye göndermek için sıra numarası aldılar.

Banka içerisinde slogan atan işçiler, sendika yetkilileri tarafından uyarılarak vatandaşların rahatsız etmemeleri istendi. Sırası gelen işçi, makbuz karşılığında yapılan zammı şirkete iade etti.

Yapılan eylem hakkında bilgi veren iş yeri işçi temsilcisi Alpay Yücel ,“6 gündür grevde olmamıza rağmen, en son greve çıkmadan önce, görüşme talebinde bulunduk. Bu görüşmede 93 kuruşluk zammı tekrar teklif ettiler. Bu banka Şişe Cam kuruluşu olduğu için, bugün komik zammı bankaya yatırma kararı aldık. İşverenin verdiğini onlara tekrar iade ediyoruz. Alsınlar ne yaparlarsa yapsınlar. Asgari ücret ve altında çalışan işçiler var. Dünya birinciliğine oynayan bu şirket, bu çalışanlara 93 kuruşluk zammı reva görüyorsa, o zaman bu zammı biz onlara iade ederiz. Meselemiz budur. Meselemiz bizim ekmek mücadelemizdir. Kimseyi rahatsız etmek değildir.” şeklinde konuştu.

İşçiler, kendilerine yapılan 93 kuruşluk zammı Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş’ye bankadan iade ettikten sonra, şirket önündeki grev yerlerine döndüler. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir