• DOLAR 32.494
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2496.35
  • ...
İşçiler eylemlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 taşeron işçinin Feqiyé Teyran Parkı'nda başlattıkları oturma eylemi 13’ncü gününe girdi.

13 gün önce eyleme başlayan işçiler, yürüyüş yaptı. İŞKUR tarafından işten çıkarılan işçiler, Feqiyé Teyran Parkı'ndan eski Vali Konağı’na kadar yürüdü.

Sloganlar atarak eski Vali Konağı’na kadar yürüyen işçiler, daha sonra tekrar Feqiyé Teyran Parkı'na döndü.  Feqiyé Teyran Parkı'na dönen işçiler burada yolu trafiği kapatarak oturma eylemi yaptı.

“İstihdamlarımızın kalıcı olmasını talep ediyoruz”

Bir süre oturma eylemi yapan işçiler adına bir açıklama yapan Van Yararına Çalışma Derneği Genel Sekreteri İsmail Çiftçi, “Bizler 23 Ekim ve 09 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen Deprem felaketi sonrası Van İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından afet işlerinde çalıştırılmak üzere istihdamları geçici olarak sağlanan ve 3 dönemdir aynı Kamu Kurum ve Kuruluşlarda çalıştırılan ve sayıları 7 bin 286'yı bulan, Van İş- Kur (TYP) çalışanları olarak istihdamlarımızın kalıcılık ve süreklilik arz edecek bir statüye kavuşturulmasını talep etmekteyiz.” dedi.

“Herkese sesimizi duyurma vaktinin geldiğini düşünüyoruz”

Çiftçi, “Siyasetçilerimizin, Milletvekilierimizin, Bürokratlarımızın, kısacası yasamanın ve yürütmenin; üç yıldır güvenceli bir iş, güvenli bir gelecek, insanca ve onurluca bir yaşam için, işimizin ve aşımızın devamlılığı ve sürekliliği için, haklı mücadelemize, duyarsız ve sessiz kalmalarında ki cesareti büyük ölçüdedir. İşçilerin, işsizlerin, kamu çalışanlarının, esnafın, çiftçinin, gençlerin, kadınların, emek ve meslek örgütlerinin sessizliğinden aldıklarını belirtmek isteriz. Biz İş-Kur çalışanları olarak artık Van'da duyarlı, sorumluluk alan ve mücadeleci sendikaların, odaların, derneklerin oluşturduğu Sivil Güç Birliği Platformu oluşturarak sokaklara çıkmanın, sesimizi duyurmanın vakti geldiğini düşünüyoruz. Bu amaçla 13 Haziran 2014 Cuma günü, Van Merkezde, Erciş, Çatak ve Gürpınar ilçelerinde bulunan arkadaşlarımızla beraber düzenlediğimiz oturma eylemi ve imza kampanyası başlattık.” diye konuştu.

“Herkesi ‘Artık Yeter’ demeye davet ediyoruz”

“İşçileri, işsizleri, kamu çalışanlarını, esnafı, çiftçileri, gençleri, kadınları, emek ve meslek örgütlerini mitingimize güç katmaya, hep birlikte "Artık Yeter" demeye davet ediyoruz” diyen Çiftçi, “İşçilerin üç dönemdir çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmiş vatandaşlar olarak kazanılmış haklarını gasp etme girişimi karşısında herkesin susacağını, biat edeceğini, ‘Efendilerimiz ne verirse kaderimizdir’ diyeceğini ya da kapalı kapılar ardında teslim bayrağını çekeceğimizi düşünenler fena halde yanıldılar. Yanıldılar çünkü ‘7 bin işçinin ve bakmakla mükellef olduğu 75 bin insanın hakkını kimsenin sorumsuz ve duyarsız vicdanlarına teslim etmeyiz’ diyen işçiyi hesaba katmadılar. Yanıldılar çünkü toplumun tüm kesimleri gibi işçi sınıfının da mücadele ederek kazanabileceğini, birilerinin, saltanatını durdurabileceğini yaşayarak öğrendiğini hala anlamadılar.” ifadelerini kullandı.

Kalıcılık ve süreklilik arz etmeyecek, daha ucuz ve daha esnek çalışmayı öneren her teklifin kendileri için yok hükmünde olduğunu belirten Çiftçi, mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir