• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
`Kürdistan`a Yapılmak İstenen Haksızlığı Kabullenmeyeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP/PDK), Ortadoğu ve Güney Kürdistan’da meydana gelen gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. KDP Gençlik Birimleri tarafından yapılan açıklamada, Kürdistan’ın neredeyse bin yıldır yer altı ve yer üstü, resmi ve gayri resmi tüm düşmanların hedefinde olduğu belirtildi.

 

KDP Gençlik Birimleri üyesi Mehmet Çelik, yaptığı açıklamada, IŞİD’in Musul kenti de dâhil olmak üzere birçok merkeze bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

Çelik, “İsmi geçen örgüt, Kürdistan’ın kalbi Kerkük’e ve yer yer Kürt yerleşim yerlerine saldırma gafletinde bulunmuştur. Kürdistan, Ortadoğu’nun olduğu kadar, bölgesel ve küresel güç ve ilişkilerinin de mihenk taşı, manevra alanına sahip olma arayışı ve stratejik konumu nedeniyle sömürgeci tüm devletlerin gözünde ve hedefinde olmuştur.” dedi.

 

Maliki yönetimi ve Esat Rejiminin Kürtlere karşı tutumunu düşmanca bulduklarını söyleyen Çelik, “Hangi gerekçeye dayanırsa dayansın, Kürdistan halkının kazanımlarını heba etme istidadı gösteren tutumlardan uzak durulmalı, bölgede statükocu güçleri sevindiren söylem ve tutumlardan ısrarla kaçınılmalıdır.” dedi.

Çelik, son olarak, “Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki biz Kürtlere yapılmak istenen haksızlığı ne dün ne bugün, ne de yarın kabullenmedik ve kabullenmeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi. (Ali Adiyaman/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir