• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Batman'daki sokak çocuklarının durumu konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kentte çocukların sokaklarda çalıştırılmasının önlenmesine yönelik Valilik tarafından koordine edilen toplantı, Vali Yardımcısı Şener Çağlar başkanlığında yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya, kamu kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Şener Çağlar, “Küçük yaştaki çocukların sokaklarda çalıştırılmasından kaynaklanan istismarı önleme noktasında üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Çocuğun ailesinin sosyo ekonomik durumundan kaynaklanan nedenler varsa, bunların tespiti ve çözümü ile bu küçük çocukların buradan uzaklaştırmalarını sağlayacak cazip sosyal imkanlar oluşturmalıyız.” dedi.

Çocukları sokaktan koparmak için bu toplantıyı organize ettiklerini belirten Çağlar, konunun sadece yaptırım uygulayarak çözülmeyeceğini, sosyal hizmet merkezlerimizin aktif şekilde kullanılarak olayın toplumsal nedenleri de göz önüne alarak sorunun üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Toplantıda söz alarak görüş belirten katılımcılar; küçük yaştaki korunmaya muhtaç çocukların sokakta çalıştırılması durumu ile yabancı uyruklu vatandaşların şehir girişindeki trafik ışıklarında dilenmelerine ilişkin neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Toplantıda, 15 yaşından küçük çocukların sokakta çalıştırılmasının önlenmesi için ilgili kurumların işbirliği içerisinde koordineli çalışarak, sokakta çalışan çocuk sayısının en aza düşürülmesi için gerekli çalışmaların kısa sürede yapılması kararı alındı.

Çağlar, kurumların bu sorunun çözümü için göstermiş oldukları ilgiden dolay teşekkür ederek, bu tür toplantıların sıklıkla yapılması gerektiğinin altını çizdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir