• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Dünyada her gün 5 bin çalışan hayatını kaybediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası iş sağlığı ve güvenliği seminerine ev sahipliği yaptı. Seminerde konuşan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Alp Güller, dünyada günde 1 milyon iş kazası olduğunu, her yıl 2,3 milyon çalışanın iş kazası ve meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybettiğini vurguladı.

Günde 5 bin çalışanın söz konusu nedenlerden dolayı yaşamını yitirdiğini vurgulayan Güller, “İş kazası ve meslek hastalığını parasal karşılığı ise dünyadaki gayri safi milli hasılanın yüzde 4’ü yani 1,25 trilyon dolardır. Bu büyük bir rakam” dedi.

AB ülkelerinde her yıl 5 bin 580 kişinin iş kazası, 160 bin kişinin ise ise meslek hastalığı sebebiyle yaşamını yitirdiğini anlatan Güller, şöyle devam etti: “AB ülkelerinde her 3,5 dakikada, bir kişi iş kazası veya meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybediyor. İş kazalarının yüzde 88’i insan hatasından, yüzde 10’u mekanik hatalardan, yüzde 2’si ise öngörülemeyen ve önlenemeyen sebeplerden kaynaklanıyor. Yapılan araştırmaya göre, iş kazalarının yüzde 50’si kolaylıkla önlenebilir. Kazaları minimuma indirmek için, devletin, işverenin ve işçinin uyumlu bir şekilde süreci yürütmesi lazım” 

Programda, ayrıca İSG Uzmanı Mehmet Yakup Gültekin, Sigorta Hukuku Uzmanı Avukat Kazım Kaya ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Uzmanı Yıldırım Timur da sunum gerçekleştirdi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir