• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
TBMM 25 Temmuz`a Kadar Çalışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu`nda, Meclis`in 1 Temmuz`da tatile girmeyerek 25 Temmuz`a kadar çalışması kararlaştırıldı.

Genel Kurul`da, AK Parti`nin, Ar-Ge Kanun Tasarısı ile bazı uluslararası anlaşmaları gündemin ön sıralarına alan ve Meclis`in 1 Temmuz`da tatile girmeyerek 25 Temmuz`a kadar çalışmasını içeren önerisi görüşüldü.

Öneri üzerine söz alan Grup Başkanvekili Engin Altay, "İktidar bunu hazırlarken Ramazan`ı unuttu herhalde. Bu sene oruç tutmayacaksınız galiba. Bu mübarek aya girerken insan Allah`tan korkar, Meclis personelini düşünür. Ne kadar ayıp ve günah. Muhalefet partisi olarak söylüyorum; biz burada Temmuz ayı boyunca her 5 dakikada bir 185 milletvekilini göreceğiz" dedi.

Altay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülen Torba Tasarı`daki Soma ve vergi affı ile ilgili düzenlemeleri ayırarak hemen geçirebileceklerini, ancak söz konusu tasarının içinde Anayasa`ya aykırı olan düzenlemelere destek vermeyeceklerini ifade etti.

Engin Altay, dört eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına karar verildiğini, ancak AK Parti Grubu`nun üye bildiriminde bulunmadığı için komisyonun kurulamadığını söyledi. Altay, bunun milli iradeye saygısızlık olduğunu ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise CHP`nin, soruşturma komisyonuna ilişkin İçtüzüğe uygun hareket etmediğini, komisyonun bu nedenle kurulamadığını kaydetti. Elitaş, İçtüzük`te, soruşturma komisyonuna isimleri bildirilen üyelerin, konuyla ilgili olarak daha önce görüşlerini açıklamaması şartı olduğunu anımsattı.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da AK Parti`nin grup önerisine tepki gösterdi. Yılmaz, "Cumhurbaşkanı seçiminde toplumun tüm kesimlerinin oylarını almak için bazı tasarılar getirmeyi planlıyorsunuz. Bunun içinde bebek katiline verdiğiniz sözler de var" dedi.

Terör örgütü IŞİD`in Musul`u işgaline değinen Yılmaz, "Bu barbar, eli kanlı terör örgütünün büyümesinde zerre kadar dahiliniz varsa, buna el kaldıran milletvekilleri olarak vicdan azabından nasıl kurtulacak?" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti`nin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Meclis 25 Temmuz`a kadar, salı günleri 15.00-21.00, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir