• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan BBP ve DSP’yi Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Sol Parti`yi (DSP) ziyaret etti.

Erdoğan`ı DSP Genel Merkezine gelişinde,DSP Genel Başkanı Masum Türker karşıladı.

Türker`in makamında basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşmede Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da yer aldı.

Görüşmenin ardından Türker, Başbakan Erdoğan`ı makam aracına kadar uğurladı. Erdoğan ve Türker bu sırada kendilerini bekleyen gazetecilere poz verdi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin görüşmeyle ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine, "Değerlendirmeyi Sayın Genel Başkan yapacak" yanıtını verdi.

Gazetecilere ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Güzel bir düşünce alışverişinde bulunduk. İnşallah bizim bu düşünce alışverişimizle birlikte de geleceğe yönelik takdirler tabii ki kendilerinin olacaktır. Bildiğiniz gibi bizler salı günü zaten adayımızı kesinleştireceğiz. Şu anda bir genel başkan olarak bir genel başkan dostumuzu ziyaret etmiş olduk. Arkadaşlarımızla beraber heyetleriyle görüşme fırsatını bulduk" dedi.

Erdoğan, "HDP`yi de ziyaret edecek misiniz" şeklindeki soru üzerine ise "Hayır" yanıtını verdi.

DSP Genel Merkezinden ayrılan Erdoğan, yolda kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen bir vatandaşla da fotoğraf çektirdi ve sigarayı bırakma sözü aldı.

Başbakan Erdoğan BBP`yi ziyaret etti

Başbakan Erdoğan, DSP`den önce de Büyük Birlik Partisi`ni (BBP) ziyaret etmişti.

Erdoğan`ı, BBP Genel Merkezine gelişinde Genel Başkan Yardımcıları karşıladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici`nin makamında basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşmede Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da yer aldı.

Görüşmenin ardından Destici, Başbakan Erdoğan`ı makam aracına kadar uğurladı. Erdoğan ve Destici bu sırada kendilerine bekleyen gazetecilere poz verdi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin açıklama yapıp yapmayacağı soruları üzerine, herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade etti. Erdoğan daha sonra kendisini bekleyen, 9 yaşındaki Muhammed Talha Çelik ve yürüme engelli 10 yaşındaki Roşhat Tosin isimli çocuklar ve anneleriyle bir süre görüştü.

"Biz, bir sinyal aldık ama bunu paylaşmamızın doğru olmayacağını düşünüyorum"

Görüşmeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, Başbakan Erdoğan`ın partisinin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair bir bilgi verip vermediğine ilişkin bir soru üzerine, "Benim bunu söylemem doğru olmaz. Kendileri bu açıklamayı yapmadan, bizim kalkıp da bunu açıklamamızın doğru olmayacağını düşünüyorum. Evet biz, bir sinyal aldık ama bunu paylaşmamızın doğru olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Destici, "Aday olması durumunda desteğiniz Başbakan Erdoğan`dan mı yana olacak yoksa Ekmeleddin İhsanoğlu`ndan yana mı olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok. Yarın saat 09.00`da da Ekmeleddin İhsanoğlu partimizi ziyaret edecek. Kendisiyle de görüştükten sonra. Biz, kurullarımızın tamamıyla istişarelerimizi yaptık, adayla görüşmemiştik. Onlarla da görüştükten sonra yarın tekrar istişare kurullarımızı son bir kere daha toplayıp hem Sayın Başbakan ile görüşmemizi aktarıp, oradan aldığımız izlenimleri hem Ekmeleddin İhsanoğlu`yla yaptığımız görüşme neticesinde aldığımız izlenimleri değerlendireceğiz."

Destici, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızla konuşacağız, sonra karar açıklayacağız. Bizim acelemiz yok BBP olarak çünkü bizim aday çıkarma gibi bir yetkimiz yok, 20 milletvekilimiz yok, yüzde 10 oyumuz yok, dolayısıyla da biz çıkan adaylara bakıp onlarla görüşmeden sonra kararımızı açıklayacağız. Biz, şunun bilincindeyiz, ilk defa halk seçiyor. Biz, bunu başından beri savunduk. BBP`nin oyu ve oyunun üzerindeki sempati alanı, cumhurbaşkanını belirleyecektir. Biz, bunun da bilincindeyiz, idrakindeyiz. O anlamda öyle bir noktaya geldik ki yüzde 2`nin yüzde 49`dan büyük olduğu bir sürece geldik. Onun farkındayız, idrakindeyiz, ona göre doğru bir karar vereceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir